Αγωγή λιβέλου κατά δικηγόρου καταχώρησε ο πρώην Διοικητής της ΚΤΚ

Η αγωγή καταχωρήθηκε για συκοφαντική δυσφήμιση σε ανάρτηση του Facebook

Αγωγή λιβέλου εναντίον δικηγόρου για ανάρτησή του στο Facebook, καταχώρησε ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου δια του δικηγόρου του Ευστάθιου Ευσταθίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Χριστοδούλου, η αγωγή καταχωρήθηκε εναντίον δικηγόρου και υποψήφιου στις Βουλευτικές, «αξιώνοντας καταβολή αποζημιώσεων για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος μου που περιέχεται σε κείμενο που δημοσίευσε ο εναγόμενος στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook, και αναφέρει ότι "Ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου που έκατσε μέσα επειδή πήρε μίζα 1 εκατομμύριο ευρώ…"». «Τούτο αποτελεί κακόηθες ψεύδος, που θίγει την προσωπικότητα, την τιμή και την αξιοπρέπειά μου, και αποσκοπεί να με πλήξει προσωπικά», προσθέτει.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής αναφέρεται στην αθώωσή του από το Δικαστήριο για υπόθεση δωροδοκίας της εταιρείας του και παραθέτει απόσπασμα της απόφασης στην οποία αναφέρεται ότι  «βρίσκουμε πως η Κατηγορούσα Αρχή έναντι των Κατηγορουμένων 1 και 6 (εμού και της εταιρείας μου) - υπονομεύοντας στην πορεία το κύρος και την υπόληψη της Δικαιοσύνης - ενήργησε κακόπιστα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η πραγματική αλήθεια είναι ότι τον Οκτώβρη του 2014 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας με καταδίκασε σε ολιγόμηνη ποινή φυλάκισης, καθότι καθυστέρησα να δηλώσω νόμιμο εισόδημα της εταιρείας μου ενός εκατομμυρίου ευρώ, για το οποίο κατέβαλα όλο τον φόρο €300,000- και μου επεβλήθη επιπλέον επιβαρυντικό πρόστιμο για την καθυστέρηση». Σημειώνει δε «με μεγάλη μου πικρία, ότι η περίπτωσή μου είναι η μόνη περίπτωση που, μετά που κατεβλήθη ο φόρος και επιβαρυντικό πρόστιμο, προσήχθη και στο Δικαστήριο, από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα».
 
(ΚΥΠΕ)

 
16454