ΑΚΕΛ για ακρίβεια: Γιατί δεν μας ακούνε κυβέρνηση και κόμματα;

Αναφορικά με τις προτάσεις του για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα

Νέα πυρά εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς σχετικά με την ακρίβεια.

>>Διαβάστε επίσης: Πελεκάνος: Αυθαίρετα τα συμπεράσματα του ΑΚΕΛ για την ακρίβεια<<

Συγκεκριμένα σε δήλωση του αναφέρει ότι η τιμή του πετρελαίου διεθνώς μειώνεται αλλά στην Κύπρο συνεχίζει εδώ και εβδομάδες να ανεβαίνει, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει αναχαίτιση της ακρίβειας, χωρίς σύγκρουση με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και τα καρτέλ.

Ο κ. Κουκουμά διερωτάται μάλιστα «πότε περιμένει να συγκινηθεί η κυβέρνηση και να ασκήσει πραγματικούς ελέγχους στην αγορά και για το πότε θα εισακούσει η κυβέρνηση τις Προτάσεις Νόμου του ΑΚΕΛ για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα».

>>> Διαβάστε επίσης: Συναγερμός σε κυβέρνηση για την ακρίβεια – Αναμένεται Αρμαγεδδών

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

«Η τιμή του πετρελαίου διεθνώς μειώνεται αλλά στην Κύπρο συνεχίζει εδώ και εβδομάδες να ανεβαίνει. Άραγε οι εταιρίες καυσίμων δεν έχουν φέρει κανένα νέο φορτίο εδώ και δέκα εβδομάδες; Όλη η Κύπρος γνωρίζει ότι κάθε –μα κάθε- φορά, όταν θα αυξηθούν οι τιμές των καυσίμων αυτό γίνεται εν μία νυκτί, αλλά όταν πρόκειται να μειωθούν τότε αυτό είτε γίνεται μετά από μήνες είτε και καθόλου.

Πότε περιμένει να συγκινηθεί η κυβέρνηση και να ασκήσει πραγματικούς ελέγχους στην αγορά; Πότε θα εισακούσει η κυβέρνηση τις Προτάσεις Νόμου του ΑΚΕΛ για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα; Για διεύρυνση των λόγων που επιτρέπουν την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα; Αναμένουμε από την κυβέρνηση και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση επί των προτάσεων που έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή το ΑΚΕΛ για μείωση των τιμών στα καύσιμα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει αναχαίτιση της ακρίβειας, χωρίς σύγκρουση με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια. Όσο ο τόπος κυβερνάται από μια παράταξη που υπηρετεί, με ζήλο μάλιστα, αυτά τα συμφέροντα, τόσο η ακρίβεια θα συνεχίσει να ροκανίζει το βιοτικό επίπεδο του κυπριακού λαού».

 
21680