ΑΚΕΛ για Χρεώσεις Τραπεζών: Πρέπει να παρέμβει η Κυβέρνηση

«Καθαρά προεκλογική στροφή η προσπάθεια που καταβάλλεται από τον ηγέτη του ΔΗΣΥ»

Έκκληση προς την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να ματαιωθούν οι αυξήσεις που επέβαλε η Τράπεζα Κύπρου για εξυπηρέτηση των πολιτών, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.
Σε δηλώσεις στο Δελίκηπο, ο κ. Κυπριανού επανέλαβε την «έκκληση του ΑΚΕΛ να υπάρξει αντίδραση της κυβέρνησης στις αυξήσεις που επέβαλε η Τράπεζα Κύπρου για εξυπηρέτηση των πολιτών. Όλα αυτά που γίνονται είναι αυθαίρετα, θα επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες και η κυβέρνηση, πέραν από εξάρσεις που γίνονται από την πλευρά του ηγέτη του ΔΗΣΥ, έχει τη δυνατότητα, έχει τον τρόπο να αντιδράσει, να πάρει μέτρα».
 
>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Αναμένουμε λοιπόν, συνέχισε «από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων έτσι ώστε να ματαιωθεί αυτή η προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις τράπεζες».
 
Στα δηλώσεις του ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε «στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τον ηγέτη του ΔΗΣΥ το τελευταίο διάστημα, να περάσει ένα μήνυμα ότι ξαφνικά ο ΔΗΣΥ έχει μετατραπεί σε ένα φιλολαϊκό κόμμα. Το ποιος είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ποιες πολιτικές ακολουθεί το έχουμε βιώσει όλες τις προηγούμενες δεκαετίες».
 
Πρόσθεσε ότι «αυτή η καθαρά προεκλογική στροφή, η οποία επιχειρείται με φόντο τις βουλευτικές εκλογές και δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία περί τούτου, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ξεγελάσει τους πολίτες. Εμείς προκαλούμε τον κ. Νεοφύτου, εάν όντως ο ΔΗΣΥ είναι κόμμα φιλολαϊκό, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρής, να πρωταγωνιστήσει έτσι ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες που να εξυπηρετούν το συμφέρον των πολλών και όχι των λίγων και των εκλεκτών».

>>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<< 

 Ο Αντρος Κυπριανού που μιλούσε στα πλαίσια της δεντροφύτευσης που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ στη περιοχή Δελίκηπου, ανέφερε σε χαιρετισμό του ότι για το κόμμα «τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς και δράσης του. Σε περιόδους όπως αυτή που το κλίμα, ο πλανήτης αλλά ειδικότερα ο τόπος μας είναι αντιμέτωποι με την απειλή της κλιματικής αλλαγής και ό,τι αυτή συνεπάγεται, εκδηλώσεις όπως τη σημερινή έχουν τη δική τους σημασία» είπε και πρόσθεσε ότι «τα δάση κατέχουν ξεχωριστή θέση και σημασία μέσα στη φύση και συμβάλλουν ουσιαστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του ανθρώπου».
 
Αφού αναφέρθηκε στην έκθεση του Κοινού Κέντρου Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Πυρκαγιές, στην οποία αναφέρεται πως «μέσα στο 2018, στην Κύπρο ξέσπασαν 131 δασικές πυρκαγιές που έκαψαν 1136 εκτάρια δάσους» είπε πως «οι αριθμοί από μόνοι τους καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος, ειδικά στον τόπο μας που η έλλειψη νερού, η απερήμωση,  η αλλαγή χρήσης γης και τόσα άλλα εντείνουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα».

ΚΥΠΕ  Φανίτσα Ζαννέττου

 

 
21619