ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα να πάψουν να κρύβονται

Η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Σε γραπτή δήλωση προχώρησε ο Εκπροσώπος Τύπου ΑΚΕΛ,κ. Γιώργος Κουκουμάς για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόνισε στη συγκεκριμένη δήλωση ενώ ανέφερε ότι κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα να πάψουν να κρύβονται.


Δείτε την αυτούσια δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ:

 «Την ώρα που οι συζητήσεις για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έφτασαν μια ανάσα πριν από την ολοκλήρωσή τους, η κυβέρνηση επιδίδεται σε παιχνίδια που απειλούν να τινάξουν τα πάντα. 

Η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα πρέπει να πάψουν να κρύβονται και να αφήσουν κατά μέρος τα παζάρια του παρασκηνίου. Θέλουν ή δεν θέλουν να ολοκληρωθεί, να ψηφιστεί και να προχωρήσει η μεταρρύθμιση όπως διαμορφώθηκε μετά από τόση προσπάθεια και διάλογο μεταξύ Βουλής, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυβέρνησης; Θέλουν ή δεν θέλουν τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Υπενθυμίζουμε ότι η ιδέα περί πέντε δήμων απορρίφθηκε πριν από 6 χρόνια από όλα τα κόμματα ακόμα και από το Συναγερμό. Η επαναφορά της σήμερα σημαίνει ακύρωση όλων των συζητήσεων, των συναινέσεων και της προόδου που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια. Σημαίνει ότι όλα αρχίζουν από το μηδέν.

Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούσε και αποτελεί αναγκαιότητα για τον τόπο και για αυτό το ΑΚΕΛ πρωτοστατεί σε αυτή.

Μπροστά στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ο κόσμος και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να μιλήσουν. Η κοινωνία έχει ξανά το καθήκον –όπως έγινε και με το ΓεΣΥ- να επιβάλει να προχωρήσει μια μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος». 

 
19956