ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης για εκποίησεις: Εξυπηρετεί μεγάλα συμφέροντα

Το ΑΚΕΛ συνεχίζει να εξαπολύει πυρά κατά της Κυβέρνησης με φόντο το νομοσχέδιο για αναστολή των εκποιήσεων.

«Η κυβέρνηση αρνείται την αναστολή των εκποιήσεων για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα
Η απόφαση του κ. Αναστασιάδη να μην υπογράψει το νόμο, τον οποίο με μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε η Βουλή για παράταση της στοχευμένης αναστολής των εκποιήσεων, οδηγεί όπως ήταν αναμενόμενο σε επιτάχυνση της διαδικασίας των εκποιήσεων από τις τράπεζες και τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων (επενδυτικά funds)», αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λευκωσίας - Κερύνειας, Χρίστος Χριστοφίδης και συμπληρώνει: 

<<<Διαβάστε επίσης: Χαρτοπόλεμος Κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εκποιήσεις>>>

«Ήδη με βάση πληροφορίες στον Τύπο έχουν αποσταλεί ειδοποιήσεις για εκποιήσεις μερικών εκατοντάδων ακινήτων σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την κοινωνία λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας και κατ’ επέκταση ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και για την οικονομία.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η επιμονή της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Συναγερμού να μην αποδεχτούν την αναστολή των εκποιήσεων εξυπηρετεί τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των τραπεζών και των επενδυτικών ταμείων.

Αυτό είναι ξεκάθαρο, ιδιαίτερα μετά την επιστολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία ακυρώνει την κινδυνολογία της κυβέρνησης και «αδειάζει» πλήρως την καταστροφολογία που επιχείρησαν οι κυβερνώντες.
Η αλήθεια είναι ότι, ούτε η οικονομία θα αντιμετωπίσει προβλήματα με την αναστολή των εκποιήσεων, ούτε και το τραπεζικό μας σύστημα. Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που ενδιαφέρει τους κυβερνώντες είναι να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα των λίγων σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού», καταλήγει ο κ. Χριστοφίδης. 

 
16351