ΑΚΕΛ: Να εμβολιαστούν όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι μέχρι τον Μάιο

Προτάσεις ΑΚΕΛ για ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας

Εισήγηση για εκπόνηση σχεδιασμού εμβολιασμού και των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό και ευρύτερο τουριστικό τομέα μέχρι το Μάιο, υπέβαλε στον Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββα Περδίο, το ΑΚΕΛ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Βουλευτής του κόμματος, Κώστας Κώστα, κατά την συζήτηση στην Επιτροπή Εμπορίου για την πορεία υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030 και κυρίως του Πλαισίου Δράσης για το 2021, «εισηγηθήκαμε την εκπόνηση σχεδιασμού εμβολιασμού και των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό και ευρύτερο τουριστικό τομέα μέχρι το Μάϊο, κάτι το οποίο θα πρέπει ως Κύπρος να το χρησιμοποιήσουμε για τη προσέλκυση τουριστών κατά τη καλοκαιρινή περίοδο. Βεβαίως δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό θα το καταφέρουμε, βλέποντας τους ρυθμούς με τους οποίους προχωρεί η κυβέρνηση στους εμβολιασμούς».

>>> Διαβάστε ακόμη: Με ένα κλικ θα βλέπεις αν το όχημα που θα αγοράσεις είχε ατύχημα <<<

Παράλληλα, συνέχισε, «επαναλάβαμε τις προτάσεις μας για τον κοινωνικό τουρισμό και γενικά τη παροχή ουσιαστικών κινήτρων στους συμπατριώτες μας για εγχώριο τουρισμό, σημειώνοντας ότι ως κόμμα από την πρώτη στιγμή με τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τουριστικό τομέα λόγω της πανδημίας». 

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό ο κ. Κώστα είπε πως, «αναμένουμε την ολοκλήρωση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, μελέτη την οποία απαιτούσαμε επίμονα ως κόμμα και η οποία είναι απαραίτητη για την προστασία του περιβάλλοντος και χρήσιμο εργαλείο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

«Επαναλάβαμε εκ νέου ότι ως ΑΚΕΛ θα παρακολουθούμε πολύ στενά την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού και ότι δεν θα διστάσουμε να σταματήσουμε δράσεις, αν αυτές θα είναι επιζήμιες για την οικονομία ή το περιβάλλον ή θα εξυπηρετούν τα όποια συμφέροντα», κατέληξε.
 

 
15410