ΑΚΕΛ: Να μειωθεί το ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα από 19% στο 9%

Το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση

Το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα από το 19% στο 9%, λέει σε δήλωση του το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Χάρης Πολυκάρπου,  αναφέροντας ότι είναι αναλογική, ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη η πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Αυτούσια η δήλωση:

Κάθε μέρα που περνά αυξάνει τον λογαριασμό που πληρώνει η κοινωνία από την ακρίβεια σε ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Και αν για την κυβέρνηση Αναστασιάδη - Συναγερμού το φυσιολογικό είναι να μένει απαθής και να θεωρεί ότι μπόρα είναι θα περάσει, για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που ζουν κάθε μέρα την σκληρή πραγματικότητα, τέτοια πολυτέλεια δεν υπάρχει.

Το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα από το 19% στο 9%. Έχουμε την άποψη ότι αυτή η πρόταση, θα βοηθήσει όχι μόνο την κοινωνία αλλά και την οικονομία, στηρίζοντας τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι μια πρόταση αναλογική, ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη και βρίσκεται στο πλαίσιο και των συστάσεων που έχει στείλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα κράτη – μέλη.

Καλούμε την κυβέρνηση του Συναγερμού, για άλλη μια φορά, ν’ αντιληφθεί ότι έχει ευθύνη να παρέμβει. Άλλωστε ένα μέρος από τις αυξήσεις ανήκει σε αυτήν.

Τώρα είναι η ώρα το κράτος να στηρίξει νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όχι με ευχολόγια και διακηρύξεις αλλά με συγκεκριμένες δράσεις. Διότι, είτε το κατανοεί είτε όχι, η κυβέρνηση βρίσκεται εκεί για να δίνει λύσεις, όχι εξηγήσεις.

 
20856