ΑΚΕΛ: Ο Νίκος συμφωνεί με το ΔΝΤ; Να μας απαντήσει

ΔΝΤ: Μη δώσετε ΑΤΑ – Μη σταματήσετε τις εκποιήσεις – Μη δίνετε ελαφρύνσεις σε ρεύμα και καύσιμα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «συστήνει» να μην αποκατασταθεί η ΑΤΑ, να μην διορθωθεί το πλαίσιο για τις εκποιήσεις που σήμερα ευνοεί σκανδαλωδώς τις τράπεζες και να τερματιστούν τα υφιστάμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ρεύμα και τα καύσιμα. Διερωτάται κανείς πώς θα προστατευτεί η οικονομία, αν γονατίσει εντελώς η κοινωνία, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς. 

Όπως συμπληρώνει ο κ. Κουκουμάς το ερώτημα που προκύπτει δεν είναι το τι λέει το ΔΝΤ αλλά ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης σε αυτά που αναφέρονται, καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθεί κατά πόσο υιοθετεί τις συστάσεις του ΔΝΤ ή όχι. 

Διαβάστε αυτούσια τη δήλωση του κ. Κουκουμά: 

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «συστήνει» να μην αποκατασταθεί η ΑΤΑ, να μην διορθωθεί το πλαίσιο για τις εκποιήσεις που σήμερα ευνοεί σκανδαλωδώς τις τράπεζες και να τερματιστούν τα υφιστάμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ρεύμα και τα καύσιμα. Διερωτάται κανείς πώς θα προστατευτεί η οικονομία, αν γονατίσει εντελώς η κοινωνία

Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τις εκ των υστέρων ομολογίες του ίδιου του ΔΝΤ για «λάθη» που διέπραξε με τις οικονομικές του συνταγές σε σειρά περιπτώσεων. Βέβαια, το ερώτημα που προκύπτει δεν αφορά τι λέει το ΔΝΤ αλλά ποια είναι η στάση της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη. Υιοθετεί τη φιλοσοφία και τις συστάσεις του ΔΝΤ ή όχι;».