ΑΚΕΛ: Οι αποφάσεις ΕΕ για ΦΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα κυβέρνησης

Δήλωση μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Χάρη Πολυκάρπου

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τη χρονική διάρκεια μείωσης του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει αποφάσεις για μόνιμες μειώσεις των συντελεστών ΦΠΑ, μεταξύ άλλων σε είδη πρώτης ανάγκης και προϊόντα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, αναφέρει σε δήλωση του ο Χάρης Πολυκάρπου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί από τη μια η Ευρωπαϊκή Ένωση να δίνει εργαλεία στα Κράτη Μέλη και από την άλλη η ίδια να βάζει εμπόδια και περιορισμούς στην μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Αυτούσια η δήλωση: 

Οι χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ΦΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα που προσπάθησε να στήσει η κυβέρνηση για τη μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τη χρονική διάρκεια μείωσης του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει αποφάσεις για μόνιμες μειώσεις των συντελεστών ΦΠΑ, μεταξύ άλλων σε είδη πρώτης ανάγκης και προϊόντα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί από τη μια η Ευρωπαϊκή Ένωση να δίνει εργαλεία στα Κράτη Μέλη και από την άλλη η ίδια να βάζει εμπόδια και περιορισμούς στην μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Η κοινωνία ζητά από την κυβέρνηση –η οποία έχει και την κύρια ευθύνη- να φέρει ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και να τερματίσει την ελαφρότητα και την προχειρότητα με την οποία χειρίζεται αυτά τα ζητήματα.

 
20789