ΑΚΕΛ: Οι εταιρείες στο αεροδρόμιο να πάρουν πίσω τις απολύσεις

Η κυβέρνηση να υλοποιήσεις τις δεσμεύσεις της έναντι των εργαζομένων αναφέρει ο Γ.Κουκουμάς για απολύσεις στο αεροδρόμιο

Ανακοίνωση σχετικά με την στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι LGS και Swissport για τους πλεονασμούς, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας εξέδωσε το ΑΚΕΛ.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το ΑΚΕΛ στρέφει τα πυρά του προς τον ΔΗΣΥ αναφέροντας ότι "έκανε λάβαρο τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά περιφρονεί τις συνέπειες που αυτές έχουν στην κοινωνία και τους εργαζόμενους"

Παράλληλλα αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι αυτές τις εβδομάδες με σαρωτικές μειώσεις μισθών αλλά και με μαζικές απολύσεις στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης των αεροδρομίων.

Τέλος, όπως αναφέρεται, απαιτεί από την κυβέρνηση να υλοποιήσεις τις δεσμεύσεις της έναντι των εργαζομένων και να απαιτήσει εδώ και τώρα από τις ιδιωτικές εταιρίες στα αεροδρόμια να πάρουν πίσω τις απολύσεις

>>> Διαβάστε επίσης: Στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι LGS και Swissport

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

«Ο Συναγερμός έκανε λάβαρο τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά περιφρονεί τις συνέπειες που αυτές έχουν στην κοινωνία και τους εργαζόμενους που οδηγούνται στην φθηνή και αρρύθμιστη εργασία ή και την ανεργία.

Τελευταίο κρούσμα είναι η κατάσταση στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης των αεροδρομίων όπου οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι αυτές τις εβδομάδες με σαρωτικές μειώσεις μισθών αλλά και με μαζικές απολύσεις. Ο Υπουργός Μεταφορών είχε δεσμευτεί με δημόσιες δηλώσεις του στις αρχές του μήνα ότι οι όποιες νέες εταιρίες αδειοδοτηθούν για την επίγεια εξυπηρέτηση των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου θα είναι υποχρεωμένες να σέβονται τη συλλογική σύμβαση και τους συμφωνημένους όρους απασχόλησης. Θα είναι υποχρεωμένες επίσης να στελεχώνουν όλες τις μόνιμες και έκτακτες θέσεις εργασίας με προσωπικό των υφιστάμενων εταιριών το οποίο θα καταστεί, ένεκα μείωσης κύκλου εργασιών, πλεονάζον. Ωστόσο, τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει αφού η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Αντίθετα, 156 εργαζόμενοι στα αεροδρόμια έχουν ήδη πάρει επιστολές πλεονασμού!

Το ΑΚΕΛ απαιτεί από την κυβέρνηση να υλοποιήσεις τις δεσμεύσεις της έναντι των εργαζομένων και να απαιτήσει εδώ και τώρα από τις ιδιωτικές εταιρίες στα αεροδρόμια να πάρουν πίσω τις απολύσεις και να συμμορφωθούν αμέσως με τη συλλογική σύμβαση. Το ΑΚΕΛ είναι δίπλα στους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε αυτή τη μάχη».