ΑΚΕΛ: Οι ηλεκτρ. Πλειστηριασμοί είναι ευκολία για τις τράπεζες

Γραπτή δήλωση Επικεφαλής Γραφείου Οικονομικών Μελετών Χάρη Πολυκάρπου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Με γραπτή του δήλωση ο Επικεφαλής Γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ Χάρη Πολυκάρπου, στηλιτεύει την πρακτική της κυβέρνησης όσο αφορά τις δίκαιες και βιώσιμες αναδιαρθρώσεις και σημειώνει ότι έχει ως μόνη έγνοια να κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη και απλή για τις τράπεζες.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Συγκεκριμένα ο κ. Χαραλάμπους σημειώνει ότι την ώρα που οι δανειολήπτες βρίσκονται υπό τη συνεχή απειλή των εκποιήσεων, η Κυβέρνηση αντί να ενθαρρύνει τις δίκαιες και βιώσιμες αναδιαρθρώσεις έχει ως μόνη έγνοια να κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη και απλή για τις τράπεζες.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Η επίσημη έναρξη από αύριο της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δίνει ένα ακόμα όπλο, ανάμεσα στα τόσα άλλα που έχει δώσει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη – Δημοκρατικού Συναγερμού, στις τράπεζες λέει ο κ. Χαραλάμπους. Τέλος γράφει ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι κομμάτι του πλαισίου για τις εκποιήσεις που σχεδίασε η Κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη και ψήφισε στη Βουλή το δίδυμο ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ, με στόχο να ενισχύσει τη δυνατότητα των τραπεζών για γρήγορες και απρόσωπες διαδικασίες εκποίησης κατοικιών και επαγγελματικής στέγης. Μια τέτοια προσέγγιση είναι ανάλγητη, μονόπλευρη και δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους για την κοινωνία και την οικονομία.

 
20997
Thumbnail