ΑΚΕΛ: Στο πλευρό των εργαζομένων της RCB

Άδικο οι εργαζόμενοι να πληρώνουν το τίμημα των πολιτικών αποφάσεων, δήλωσε ο βουλευτής κ. Καυκαλίας

Άδικο οι εργαζόμενοι να πληρώνουν το τίμημα των πολιτικών αποφάσεων, δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άντρος Καυκαλιάς μετά την λήξη συνεδρίας της Επιτροπής, μιλώντας για τους εργαζόμενους της RCB Bank.

>>Διαβάστε επίσης: Στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής τίθεται το θέμα εργαζομένων RCB<<

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σήμερα (3/5) στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας εξετάστηκαν οι αποφάσεις που λήφθηκαν από τις Εποπτικές Αρχές για τον μετασχηματισμό της RCB Bank σε εταιρία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Όπως δήλωσε ο κ. Καυκαλιάς, η περίπτωση με τους εργαζόμενους στην RCB Bank αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα, όπου το τίμημα για τις πολιτικές αποφάσεις που επιβάλλονται, το πληρώνουν οι εργαζόμενοι, ενώ ανάφερε ότι ζήτησαν από το Υπουργείο Εργασίας να ελέγξει και να διασφαλίσει, ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται και οι διαδικασίες που ακολουθούνται, κινούνται εντός του καθορισμένου πλαισίου και του Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων. 

Παράλληλα, ο κ. Καυκαλιάς ανέφερε ότι έχει γίνει έκκληση προς την Τράπεζα να επαναξιολογήσει τα δεδομένα και να λάβει αποφάσεις, οι οποίες θα κινούνται σε δύο κατευθύνσεις. Όπως είπε, να διατηρηθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων στην Τράπεζα καθώς και το να υπάρξουν βελτιωμένες προτάσεις, που να περιλαμβάνουν σχέδιο αποζημιώσεων των εργαζομένων. 

Διαβάστε αυτούσια την δήλωση του κ. Καυκαλιά:

«Εξετάσαμε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, ως αυτεπάγγελτο θέμα, τις αποφάσεις που λήφθηκαν από τις Εποπτικές Αρχές για τον μετασχηματισμό της RCB Bank σε εταιρία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, πως αυτές επηρεάζουν το μέλλον των εργαζομένων στην τράπεζα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

Δυστυχώς, η περίπτωση με τους εργαζόμενους στην RCB Bank αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα, όπου το τίμημα για τις πολιτικές αποφάσεις που επιβάλλονται, το πληρώνουν οι εργαζόμενοι.  

Zητήσαμε από το Υπουργείο Εργασίας να ελέγξει και να διασφαλίσει, ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται και οι διαδικασίες που ακολουθούνται, κινούνται εντός του καθορισμένου πλαισίου και του Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων. 

Την ίδια ώρα απευθύναμε έκκληση προς την Τράπεζα να επαναξιολογήσει τα δεδομένα και να λάβει αποφάσεις, οι οποίες θα κινούνται σε δύο κατευθύνσεις:

•    Να διατηρηθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων στην Τράπεζα.
•    Να υπάρξουν βελτιωμένες προτάσεις, που να περιλαμβάνουν σχέδιο αποζημιώσεων των εργαζομένων. 

Καταγράφοντας τις ανακατατάξεις που σημειώνονται στον τραπεζικό τομέα και ειδικότερα τις αποφάσεις  για μεγάλο αριθμό απολύσεων  στην Ελληνική Τράπεζα και την ΚΕΔΙΠΕΣ,  αναμένουμε από την Κυβέρνηση να μελετήσει σοβαρά τις εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις οι οποίες θα προστατεύουν τους εργαζόμενους». 

 
24579