ΑΚΕΛ: Στοχευμένη πρόταση νόμου για αναστολή εκποιήσεων/Τι προνοεί

«Η πρόταση του ΑΚΕΛ φαίνεται να τυγχάνει μιας ευρύτερης αποδοχής από Κόμματα, αλλά και από θεσμούς», είπε ο Στ. Στεφάνου

Το ΑΚΕΛ, «ενόψει της άρνησης των τραπεζών να παρατείνουν την περίοδο αναστολής των εκποιήσεων», έχει καταθέσει Πρόταση Νόμου για την παράταση της αναστολής των εκποιήσεων με στοχευμένο τρόπο, ανέφερε σήμερα (5/11) ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου. 

Όπως εξήγησε, η Πρόταση Νόμου του ΑΚΕΛ αναστέλλει τις εκποιήσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου 2021 για την κύρια κατοικία μέχρι 350 χιλιάδες ευρώ αγοραία αξία και για τη μικρή επαγγελματική κατοικία.

«Κυβέρνηση, τράπεζες και μεγαλο-εργοδοσία συνεχίζουν να είναι αρνητικοί στην παράταση της περιόδου αναστολής επικαλούμενοι διάφορους λόγους οι οποίοι, όπως αποδείχθηκε στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, δεν ευσταθούν», είπε σημειώνοντας ότι «η πρόταση του ΑΚΕΛ φαίνεται να τυγχάνει μιας ευρύτερης αποδοχής από Κόμματα, αλλά και από θεσμούς, όπως για παράδειγμα, από τον Χρηματο-οικονομικό Επίτροπο».

>>> Διαβάστε ακόμη: «Όχι» ΥΠΟΙΚ, ΚΤ και Τραπεζών σε επέκταση αναστολής εκποιήσεων <<<

«Η πρόταση για αναστολή δεν θεραπεύει το μεγάλο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των εκποιήσεων, πλην όμως μπορεί να το αμβλύνει στις συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού που διερχόμαστε. Είναι επιτακτική ανάγκη η συνέχιση της αναστολής των εκποιήσεων», εξήγησε.

«Καλούμε την κυβέρνηση, τις τράπεζες και τη μεγαλο-εργοδοσία να εγκαταλείψουν την αρνητική τους θέση και να αποδεχθούν την παράταση της περιόδου αναστολής των εκποιήσεων, όπως προτείνει το ΑΚΕΛ», κατέληξε.
 

 
12529
Thumbnail