Άκυρες οι προσλήψεις 100 Αστυνομικών και Πυροσβεστών

Με απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου – Είχαν ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευση τους στην Ακαδημία

Άκυρες θεωρούνται οι προσλήψεις συνολικά 75 αστυνομικών και 25 πυροσβεστών που έγιναν το 2020, μετά από απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο ΡΙΚ, 23 υποψήφιοι οι οποίοι δεν πέτυχαν στις εξετάσεις για πρόσληψή τους στην Αστυνομία, προσέφυγαν στο διοικητικό δικαστήριο διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων.

Χθες Τετάρτη (3/11) το Δικαστήριο ακύρωσε τις προσλήψεις των 100 πυροσβεστών και αστυνομικών οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευση τους και βρίσκονται στην Ακαδημία. 

Το στόρι

Το Δικαστήριο είχε εγκρίνει τις προσφυγές των 23 ατόμων και η απόφασή του βασίστηκε σε σημεία τα οποία είχαν εγείρει οι δικηγόροι των αιτούντων, και αφοορούσαν κυρίως των τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων. 

Συγκεκριμένα, η προκήρυξη για τις εξετάσεις είχε γίνει 22 Μαρτίου 2019 και θα ακολουθείτο η εξής διαδικασία: Πρώτα γραπτές εξετάσεις, μετά αθλητικές, στη συνέχεια οι ψυχομετρικές και τέλος οι υποψήφιοι θα υποβάλλονταν σε νάρκοτεστ.

Για να μπορεί ένας υποψήφιος να συμμετέχει στις αθλητικές εξετάσεις θα πρέπει πρώτα να πετύχει στις γραπτές. Κάτι το οποίο ισχύει για όλη τη διαδικασία.

Στο μεταξύ, στο τελικό στάδιο της διαδικασίας έφθασαν συνολικά 141 υποψήφιοι. Ωστόσο, από αυτούς οι 21 δεν συμμετείχαν στις αθλητικές εξετάσεις για διάφορους λόγους, και στη συνέχεια πήγαν στις ψυχομετρικές. 

Το Δικαστήριο στην απόφασή του ανέφερε πως αφού δεν έλαβαν μέρος στις αθλητικές εξετάσεις, δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις ψυχομετρικές. 

Οι 13 από αυτούς πιστώθηκαν με επιτυχία στις ψυχομετρικές εξετάσεις χωρίς να λάβουν μέρος στη συγκεκριμένη διαδικασία, επειδή είχαν πετύχει στις εξετάσεις αυτές σε προηγούμενη διαδικασία που αφορούσε πλήρωση θέσεων ειδικών αστυνομικών. 

Η ηγεσία της Δύναμης μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί, ενώ αναμένεται να υπάρξει και τοποθέτηση από πλευράς Γενικού Εισαγγελέα.

 
19956