Αλεξάνδρεια: Προώθηση κρουαζιέρας & αεροπορικής σύνδεσης με Πάφο

Προώθηση τουρισμού κρουαζιέρας και απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Πάφου-Αλεξάνδρειας, συζήτησαν Φαίδωνος-Konsowa

Η προώθηση τουρισμού κρουαζιέρας και απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Πάφου και Αλεξάνδρειας τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και του Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας, Abdelaziz Konsowa, στο πλαίσιο επίσκεψης του με δημότες της Πάφου στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση σε συνάντηση του Δημάρχου Πάφου με τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας, συζητήθηκε το θέμα της πραγματοποίησης 6-8 κρουαζιέρων από Λεμεσό προς Αλεξάνδρεια κατά την θερινή τουριστική περίοδο του 2020, ενώ προς υλοποίηση του στόχου αυτού οι Λιμενικές Αρχές της Αλεξάνδρειας εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προσφέρουν ως κίνητρο σημαντική έκπτωση στους φόρους ελλιμενισμού.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο Δήμαρχος Πάφου και ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας, προστίθεται στην ανακοίνωση, αποφάσισαν επίσης την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων.

Ο Δήμαρχος και οι δημότες της Πάφου επισκέφθηκαν την Αλεξάνδρεια στο πλαίσιο κρουαζιέρας που οργάνωσε ο Δήμος στην ιστορική πόλη της Αιγύπτου.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας μετά από 10 χρόνια, γεγονός που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα τόσο από τον Κυβερνήτη της αδελφοποιημένης πόλης αφού όλες οι κρουαζιέρες είχαν διακοπεί λόγω της πολιτικής αστάθειας που επικρατούσε στη χώρα.

Τον Δήμαρχο και τους δημότες της Πάφου ανέμεναν στο λιμάνι εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας, τα οποία κάλυψαν εκτενώς την τελετή υποδοχής.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Μιλώντας σε διάσκεψη τύπου που δόθηκε στο χώρο του λιμανιού, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία και την αξία της αδελφοποίησης των δύο ιστορικών πόλεων και στις μεγάλες προοπτικές που διανοίγονται για την πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων τους μέσα από τη στενή συνεργασία που αναπτύσσουν.

Το πρόγραμμα, της επίσκεψης περιλάμβανε επισκέψεις στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, στην ιστορική Βιβλιοθήκη, στο σπίτι του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη και σε άλλα αξιοθέατα της πόλης που για αιώνες υπήρξε λίκνο του ελληνικού πολιτισμού, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους

 
13690
Thumbnail