Άλλαξαν άποψη: Κλειστές οι υπεραγορές την Πρωτομαγιά

Θα παραγγέλνεις το κρέας από την προηγούμενη / Πως θα αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Κλειστές θα είναι τελικά οι υπεραγορές την 1η Μαΐου που τυγχάνει να είναι και Μεγάλο Σάββατο φέτος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών (ΠΑΣΥΠΕ), Ανδρέα Χατζηαδάμου, ο οποίος μίλησε στην Brief, αφού φαίνεται πως άλλαξαν άποψη και έχουν ενημερώσει τα μέλη τους να ακολουθήσουν το διάταγμα που δεν επιτρέπει τη λειτουργία τους.

>>> Νεότερο: Αλαλούμ με τις Υπεραγορές - Αυτές ανοίγουν αύριο νόμιμα <<<

Για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε κάνει δηλώσεις ο Πρόεδρος του Συνδέσμου στην Brief, σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ότι παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Εργασίας είχε δώσει οδηγίες να παραμείνουν κλειστά, ο ΠΑΣΥΠΕ,είχε δώσει οδηγίες στα μέλη του όπως αν το επιθυμούν να μείνουν ανοικτές εξυπηρετώντας τον κόσμο ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός τις προηγούμενες ημέρες, ως πρακτική κατά της πανδημίας.

Σύμφωνα όμως με το νέο διάταγμα που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπισης της πανδημίας την περασμένη Παρασκευή (23/4), (διαβάστε το Διάταγμα ΕΔΩ), σημειώνει όπω « Νοείται επίσης ότι, δυνάμει των περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας Καταστημάτων και των Όρων Απασχόλησης των Υπαλλήλων τους Νόμων του 2006 έως 2020, την 1η Μαΐου 2021 απαγορεύεται η λειτουργία των επιχειρήσεων που εμπίπτουν στις πρόνοιες της εν λόγω νομοθεσίας»

Ο κ. Χατζηαδάμου σημείωσε στην Brief για τη νέα εξέλιξη, «Εμείς δεν θα θέλαμε να ανοίξουμε παραβιάζοντας διατάγματα ειδικά λόγω της πανδημίας, αφού από την πρώτη στιγμή προχωρήσαμε σε εφαρμογή τους και των πρωτοκόλλων, δηλώνοντας το κατά επανάληψη από την πρώτη μέρα της πανδημίας, βάζοντας πάνω από όλα την υγεία. Με τα νέα δεδομένα, παρόλο που αυτή η ενέργεια ενισχύει την άποψη μας και καταδεικνύει ότι προσπάθησαν μέσω του διατάγματος να διασφαλίσουν ή να εκφοβίσουν τις υπεραγορές και τα καταστήματα να μείνουν κλειστά. Έχουμε κάνει προτροπή προς τα μέλη μας να μην παραβιάσουμε τα διατάγματα  που αφορούν την πανδημία».

>>>>Δείτε επίσης: Αυτά τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο Lockdown

Οι υπεραγορές θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τον κόσμο σήμερα (29/4) Μ. Πέμπτη και αύριο (30/4) Μ. Παρασκευή και θα επανέλθουν μετά το Πάσχα την Τρίτη (4/5), όπως ανέφερε.

Πως θα αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός

Την ίδια ώρα, επεσήμανε ότι οι αρκετές υπεραγορές για μεγαλύτερη διευκόλυνση των πελατών και προς αποφυγή του συνωστισμού, ειδικά στα κρεοπωλεία, δίνουν την επιλογή για όποιον θέλει να παραγγείλει το κρέας που θα χρειαστεί από πριν για να μην χρειάζεται να περιμένει στην ουρά.

«Αρκετά μέλη του έχουν προνοήσει ώστε να εξυπηρετήσουν όσον το δυνατό καλύτερα τους πελάτες για να μην ταλαιπωρούνται αλλά και λόγω της πανδημίας για να μην συνωστίζονται, υιοθετώντας αυτές τις ιδέες» επεσήμανε.

 
24350