Αναστέλλει πτήσεις και πακέτα διακοπών ως 23 Ιουνίου η Jet2

Τι ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας

Την αναστολή πτήσεων και πακέτων διακοπών από την Jet2 έως τουλάχιστον τις 23 Ιουνίου ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ο Στιβ Χίπι επικαλέστηκε για την απόφαση την «αβεβαιότητα» που δημιουργείται από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών αναψυχής.

Ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς είπε νωρίτερα ότι οι χώρες-προορισμοί για τους Βρετανούς ταξιδιώτες θα υπάγονται σε «πράσινη», «πορτοκαλί» ή «κόκκινη» κατηγορία ανάλογα με την επικινδυνότητά τους ως προς τον κορωνοϊό, με διαφορετικό βαθμό περιορισμών για κάθε κατηγορία.

Ωστόσο, το ποιες χώρες θα υπάγονται σε ποια κατηγορία δεν αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από τις αρχές Μαΐου.

Ο κ. Χίπι δήλωσε «εξαιρετικά απογοητευμένος από την έλλειψη σαφήνειας και λεπτομέρειας» στο κυβερνητικό σχέδιο και ως εκ τούτου «με βαριά καρδιά» έλαβε την απόφαση παράτασης της αναστολής πτήσεων έως τουλάχιστον τις 23 Ιουνίου.

Να υπενθυμίσουμε πως ο CEO της Jet2, ο Στιβ Χίπι, λίγο καιρό πριν είχε δώσει τα εύσημα σε Κύπρο και Ελλάδα για τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις περί έγκαιρου ανοίγματος του τουρισμού, , με τα στοιχεία να έδειχναν αύξηση κρατήσεων κατά 200% αμέσως μετά την ανακοίνωση του Υφυπουργού Τουρισμού, Σάββα Περδίου, ότι οι Βρετανοί που έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα.

(ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός)

Tags
 
13318