Ανέστειλαν τα μέτρα στην ΑΗΚ - Άκυρες οι διακοπές ρεύματος

Άκυρα τα απεργιακά μέτρα μέσα από συνάντηση με Κούσιο

Άκυρες τελικά οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΑΗΚ, που θα έφερναν και τις διακοπές ρεύματος. 

Μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ.Κυριάκο Ι. Κούσιο, οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, αποφάσισαν την αναστολή των μέτρων που είχαν προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη 14/12/2022.

Διαβάστε αυτούσια την γραπτή ανακοίνωση των οργανώσεων:

«Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ.Κυριάκος Ι. Κούσιος, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία συγκάλεσε, σήμερα το απόγευμα, σύσκεψη στο Γραφείο του η οποία ολοκληρώθηκε προ ολίγου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον Υπουργό Εργασίας για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους στην ΑΗΚ και να εκφράσουμε την ανησυχία μας για το μέλλον του Οργανισμού και του τομέα της ενέργειας στον τόπο μας. 

Κατά τη διαβούλευση, συμφωνήθηκε όπως ο Υπουργός Εργασίας διευθετήσει, το ταχύτερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση εντός της ερχόμενης εβδομάδας, στην παρουσία του, συναντήσεις με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και τον Υπουργό Οικονομικών για συζήτηση των θεμάτων που μας απασχολούν. 

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, αποφασίσαμε την αναστολή των μέτρων που είχαν προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη 14/12/2022. 

Ευχαριστούμε τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την παρέμβασή του».