Ανησυχίες ΕΔΕΚ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Το Κίνημα καταγγέλλει αυθαιρεσίες από πλευράς τραπεζών και βάλει κατά όσων ψήφισαν την νομοθεσία για τους e-πλειστηριασμ

Έντονες ανησυχίες σε σχέση με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς εκφράζει η ΕΔΕΚ, καταλογίζοντας τεράστιες ευθύνες για τις αυθαιρεσίες των τραπεζιτών σε όσους ψήφισαν τη συγκεκριμένη διαδικασία. 

>>>Διαβάστε ακόμη: Σε λειτουργία πλατφόρμα διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών<<<

Ακολουθεί αυτούσια ανακοίνωση του Κ.Σ ΕΔΕΚ:

Με δεδομένο πως μέσα από τη μέχρι σήμερα εμπειρία από τις εκποιήσεις των ακινήτων έχει, σε πολλές περιπτώσεις, διαπιστωθεί επιλεκτική επιλογή και αυθαιρεσίες των τραπεζιτών, εκτιμούμε ότι η ηλεκτρονική εκποίηση θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο αυτά τα φαινόμενα.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό έχουν όσοι έχουν ψηφίσει αυτή τη διαδικασία και για ακόμα μια φορά  έχουν ενισχύσει τις πιο πάνω αυθαίρετες συμπεριφορές των τραπεζιτών.

Υπενθυμίζουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι διαδικασίες των εκποιήσεων προχωρούν εκβιαστικά ενώ εκκρεμεί δικαστική απόφαση μετά από προσφυγή του δανειολήπτη, γεγονός το οποίο αποστερεί στον πολίτη ατομικά δικαιώματα. Η ΕΔΕΚ κατέθεσε και σε αυτή την περίπτωση συγκεκριμένη τροπολογία τον Ιούνιο του 2018 για να προστατεύσει τους πολίτες από τυχόν τραπεζικές αυθαιρεσίες. Τροπολογία η οποία και πάλι καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία βουλευτών.


 

 
23521