Άνω κάτω με ΓΕΣΥ - Δεν έκανα δήλωση, λέει ο Μάκης Κεραυνός

Ο Διευθυντής ΟΑΥ είπε ότι ο ΥΠΟΙΚ έκανε δήλωση – Δεν λογοδοτώ σε εσένα, απαντά ο Κεραυνός - Αφορμή ρεπορτάζ της Brief

Αντιδράσεις έφερε δημοσίευμα της Brief που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (4/3) υπό τον τίτλο «Κεραυνός: Ανησυχεί και παρεμβαίνει για τη «μαύρη» τρύπα του ΓεΣΥ» (Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ), καθώς ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, παρερμηνεύοντας το σχετικό ρεπορτάζ στο ΡΙΚ κάλεσε τον Υπ. Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό «μαύρη τρύπα» για το ΓΕΣΥ

Εντούτοις, το ρεπορτάζ της Brief δεν επικαλέστηκε ποτέ δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, Μάκη Κεραυνού, αλλά άλλες πληροφορίες. 

Βάσει τούτου, και μετά τις δηλώσεις του Διευθυντή του ΟΑΥ, ο Υπουργός Οικονομικών τοποθετήθηκε, σημειώνοντας πως δεν έχει κάνει οποιεσδήποτε δηλώσεις για το ΓεΣΥ, καλώντας τον κ. Παπακωνσταντίνου όπως να ενημερώνεται πρώτα πριν τοποθετείται για τόσο σοβαρά θέματα. 

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Οικονομικών στην γραπτή του ανακοίνωση τονίζει πως «ο Υπουργός Οικονομικών δεν λογοδοτεί στον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΥ, αλλά το αντίθετο, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ λογοδοτεί στον κυπριακό λαό για τις καταχρήσεις του ΓΕΣΥ, οι οποίες όντως υπάρχουν και οι οποίες δεν έχουν αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα, κάτι που αποτελεί, μεταξύ άλλων, και ευθύνη του Γενικού Διευθυντή του ΟΑΥ».

ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΚΕΡΑΥΝΟΥ:

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάκης Κεραυνός, ουδέποτε προέβη σε οποιανδήποτε δήλωση ή χαρακτηρισμό για το Γενικό Σύστημα Υγείας από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του. 

Ο Υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι το ΓΕΣΥ είναι μια κοινωνική κατάκτηση και ένας θεσμός που εξυπηρετεί το σύνολο του λαού και στόχος είναι η διασφάλιση της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών. 

Ωστόσο, και πάρα το γεγονός ότι ο Υπουργός δεν έχει τοποθετεί για το ΓΕΣΥ, επιθυμεί να σημειώσει ότι οι δημόσιοι λειτουργοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν σχολιάζουν ή αναφέρονται σε δηλώσεις ή φερόμενες από τον τύπο ως δηλώσεις, οποιουδήποτε Υπουργού.

Λήξαν θεωρείται το θέμα

«Λήξαν» θεωρείται το θέμα σχετικά με τις φερόμενες ως δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για το ΓεΣΥ, είπε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Σταύρος Μιχαήλ, μετά από συνάντηση της ηγεσίας του Οργανισμού με την Υπουργό Υγείας, Πόπη Κανάρη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα, και αν θεωρούν το θέμα λήξαν μετά και τη σχετική δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, ο κ. Μιχαήλ σημείωσε ότι «το θέμα θεωρείται λήξαν γιατί μάλλον πρόκειται για μία παρεξήγηση», καθώς, σε μια συζήτηση που είχε γίνει, όπως είπε, είχαν ειπωθεί κάποια πράγματα και ότι τα είπε ο Υπουργός Οικονομικών, «ενώ δεν τα είχε πει».

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα με τον Υπουργό Οικονομικών, είναι ο τρίτος εταίρος μας στο ΓεΣΥ, και η σχέσεις μας ήταν και θα είναι πάνω σε μια συνεχή και δυνατή βάση, διότι θέλουμε, και το Υπουργείο Υγείας και ο Οργανισμός, την στήριξη του Υπουργείου Οικονομικών για να μπορέσουμε να προωθήσουμε τις σωστές πολιτικές», κατέληξε ο κ. Μιχαήλ.

Brief / KΥΠΕ

 
24969