Άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ παραχωρει ο Δήμος Πάφου στο ΤΕΠΑΚ

Αφορα την Νέα Σχολή Τουρισμού και το Νέο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου - Αναλυτικά η περιουσία που παραχωρεί ο Δήμος Πάφου

Μία πάγια επιδίωξη και διεκδίκηση της Πάφου γίνεται επιτέλους πραγματικότητα μετά από ενέργειες και διαβουλεύσεις του Δήμου με το ΤΕΠΑΚ και την Κυβέρνηση που κράτησαν δυόμιση χρόνια. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης επικύρωσε ομόφωνα χθες βράδυ τη Συμφωνία μεταξύ του Δήμου Πάφου και του ΤΕΠΑΚ για την εγκατάσταση και λειτουργία στην Πάφο της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας, που θα περιλαμβάνει δύο ακαδημαϊκά Τμήματα και ένα Ινστιτούτο/Κολλέγιο Τουριστικών Επαγγελμάτων. Της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου προηγήθηκαν ανάλογες ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Συγκλήτου του ΤΕΠΑΚ.

>>> Διαβάστε επίσης: Το ΤΕΠΑΚ επεκτείνεται και στην Πάφο - Ανοίγει Σχολή Τουρισμού <<<

Για τον σκοπό αυτό, ο Δήμος παραχωρεί στο ΤΕΠΑΚ το οικόπεδο δίπλα από την Εκκλησία Παναγίας Παντάνασσας στο οποίο επρόκειτο να αναγερθεί το νέο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, με  σύμβαση 99 χρόνων και συμβολικό ενοίκιο 1000 ευρώ το έτος. 

Οι νέες εγκαταστάσεις θα ανεγερθούν και ολοκληρωθούν από τον Δήμο Πάφου με χρηματοδότηση του Κράτους, μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων, ύψους 7,6 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούλιο του 2023. Συνολικά, ο Δήμος παραχωρεί στο ΤΕΠΑΚ περιουσία πέρα των 12 εκατ. ευρώ. Η λειτουργία της Σχολής αναμένεται να αρχίσει το 2023, με δυνατότητα φιλοξενίας πλέον των 1000 φοιτητών.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως το  σημαντικότερο έργο που θα γίνει στην πόλη και σημείωσε ότι ο Δήμος θα εργαστεί σκληρά για την σύντομη υλοποίησή του. Χρειάστηκε, είπε ο κ. Φαίδωνος, σκληρή και μεθοδική δουλειά τα τελευταία δυόμιση  χρόνια για να έχουμε ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην πόλη μας. Η Σχολή Τουρισμού και το Ινστιτούτο  του ΤΕΠΑΚ, επεσήμανε, δεν θα βοηθήσει μόνο τη τουριστική βιομηχανία της Πάφου αλλά και της Κύπρου ολόκληρης. Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι να δημιουργήσουμε έναν τρίτο πυλώνα οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, παράλληλα με τον τουρισμό και τις κατασκευές, βασισμένο στην Ανώτατη Εκπαίδευση για να κάνει η πόλη το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Η παρουσία, σημείωσε, ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας είναι αυτή που θα συμβάλει στα επόμενα χρόνια, ώστε να έχει η Πάφος μια σαφή πρόοδο πνευματική, κοινωνική και οικονομική.  Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Πάφου, εργαζόμαστε μεθοδικά για την εγκατάσταση και άλλων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων σε άλλους χώρους, ώστε μαζί με το ιδιωτικό πανεπιστήμιο που διαθέτει η πόλη μας να δημιουργήσουμε ένα «Οικοσύστημα» Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη μας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα έχουμε και άλλες θετικές εξελίξεις.    

Ο Δήμαρχος Πάφου ευχαρίστησε επίσης όλους όσοι συνέβαλαν στην θετική αυτή εξέλιξη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και το Υπουργικό Συμβούλιο, τους τέως και νυν Υπουργούς Παιδείας, τους τέως και νυν Πρυτάνεις του ΤΕΠΑΚ, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ, τα άτομα που στήριξαν με διάφορους τρόπους  την προσπάθεια και την ομάδα των αρμοδίων λειτουργών του Δήμου.   

 
20927