Ανοίγουν κι άλλες θέσεις πρώτου διορισμού & προαγωγής στο Δημόσιο

Πράσινο φως για νέες θέσεις πρώτου διορισμού αλλά και θέσεις προαγωγής

Συνέχεια έδωσε χθες (10/06) η Επιτροπή Οικονομικών στις αποπαγοποιήσεις θέσεων στο δημόσιο αφού αποφασίστηκε όπως εξαιρεθούν από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων, θέσεις προαγωγής αλλά και θέσεις πρώτου διορισμού.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Θέσεις προαγωγής
Συγκεκριμένα,οι θέσεις προαγωγής για τις οποίες η Βουλή άναψε το πράσινο φως έχουν ως εξής:

 • 2 θέσεις επιθεωρητή αερολιμένα
 • 1 θέση ανώτερου λειτουργού εφόρου ελέγχου κρατικών ενισχύσεων
 • 1 θέση εφόρου λειτουργού ελέγχου κρατικών ενισχύσεων
 • 46 θέσεις βοηθού κτηματολογικού λειτουργού
 • 3 θέσεις ανώτερου τεχνικού μηχανικού χωρομετρίας
 • 1 θέση διευθυντή στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών
 • 3 κενές θέσεις λειτουργού Α’ στο ΧΑΚ
 • 1 Θέση προϊστάμενου τομέα στο ΧΑΚ
 • 2 θέσεις ανώτερων τεχνικών επιθεωρητών στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων
 • 1 θέση τεχνικού επιθεωρητή στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων
 • 1 Θέση λειτουργού περιβάλλοντος στο Τμήμα Περιβάλλοντος

Παράλληλα, η Βουλή ενέκρινε και 170 θέσεις ωρομίσθιου προσωπικού καθώς και 5 θέσεις πρώτου διορισμού εκ των οποίων οι 3 για το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λεμεσού/Αμαθούντος, 1 θέση για το Δήμο Κυθρέας και 1 θέση για το Κοινοτικό Συμβούλιο Άχνας.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Επίσης, εγκρίθηκαν και 47 θέσεις εργατικού προσωπικού σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αν ψάχνετε για δουλειά καλό θα ήταν να επισκεφθείτε και τη σελίδα Ergodotisi.com όπου μπορείτε να βρείτε δεκάδες θέσεις εργασίας ταξινομημένες με απλό και εύκολο τρόπο.

Αντρέας Πολυκάρπου
 
5040
Thumbnail

Το ποσό των 653 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (ΤΛ) (108,3 εκατ. ευρώ) μεταφέρθηκε από την Τουρκία στα ταμεία του ψευδοκράτους ως οικονομική βοήθεια, μετά την συνάντηση χθες (20/9) στην Άγκυρα του «πρωθυπουργού» Ερσίν Τατάρ και της αντιπροσωπείας του με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι, που έχει αναλάβει το «χαρτοφυλάκιο» της Κύπρου.
 
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, πρόκειται για την οικονομική βοήθεια που επρόκειτο να δοθεί πριν 2 μήνες, ενώ τον περασμένο Ιούλιο είχε υπογραφεί το οικονομικό πρωτόκολλο Τουρκίας – ψευδοκράτους που περιλάμβανε ενέργειες μέχρι το τέλος του χρόνου ως προϋπόθεση για την χορήγηση από την Τουρκία του πρώτου μεγάλου ποσού ως οικονομική βοήθεια.
 
>>> Διαβάστε ακόμη: Απάντηση Ακιντζί σε Τατάρ για «περιπέτειες»-«περιθωριακές ομάδες» <<<

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος στην συνάντηση με τον κ. Τατάρ είπε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και η Τουρκία όπως έπραττε μέχρι σήμερα, θα συνεχίζει να στηρίζει με αποφασιστικότητα το ψευδοκράτος.
 
Η οικονομική συνεργασία και η αντιμετώπιση των αναγκών σε ηλεκτρισμό του νησιού, θα ανοίξουν το δρόμο για την ανάπτυξη, σύμφωνα με τον κ. Οκτάι λέγοντας ότι τα σχετικά έργα θα επιταχυνθούν. Και ο τομέας των μεταφορών, πρόσθεσε, είναι μέσα σε αυτά τα έργα (σ.σ.: εννοεί το οδικό δίκτυο και το δίκτυο μαζικής μεταφοράς).
 
Συζήτησαν είπε από κοινού με τον κ. Τατάρ το πώς το ποσό των 108 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθεί στους τομείς συγκοινωνιών, τουρισμού, κτηματομεσιτικό, άμυνας και γεωργίας αλλά και πως μπορούν να χρηματοδοτηθούν κάποια έργα, όπως και θέματα που αφορούν τα έσοδα του ψευδοκράτους και τις προσλήψεις.
 
Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ότι τα «εμπάργκο» που εφαρμόζονται στο ψευδοκράτος είναι απάνθρωπα και παραβιάζουν το δίκαιο, κάνοντας λόγο σε εμπάργκο ενός εκ των βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου που είναι η ελεύθερη διακίνηση.
 
Τα έσοδα από τον τουρισμό στα κατεχόμενα, ανέφερε ο κ. Οκτάι, έφτασαν το 1 δις δολάρια και στόχος τους είναι αυτό το ποσό να διπλασιαστεί και αναζητούνται γι’ αυτό, τρόποι συνεργασίας με τον τουριστικό τομέα της Τουρκίας. «Ίνσαλλαχ θα πετύχουμε και σε αυτό τον τομέα».

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Για μια σειρά ενεργειών στους τομείς του τουρισμού, της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, των υπηρεσιών, των βιομηχανικών περιοχών, του κτηματομεσιτικού τομέα, αναφέρθηκε ο Ερσίν Τατάρ, λέγοντας πως με το έργο της μεταφοράς νερού και ο τομέας της γεωργίας θα ανακάμψει.
 
Σε ένα κλίμα σταθερότητας η οικονομία μπορεί να μεγαλώσει και να γίνουν βήματα για την ευημερία των ανθρώπων, συνέχισε αναφέροντας ότι με την στήριξη της Τουρκίας στο ψευδοκράτος υπάρχει ένα κλίμα ασφάλειας.

article 1