Ανοίγουν τα ξενοδοχεία για Κύπριους στις 16 Μαρτίου; 

Τι αναφέρει στο Business Hour o ΓΔ του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης / Τι ζητούν 

«Οι ζημιές που αποκομίσαμε είναι ανυπολόγιστες από το καταστροφικό 2020 και η πρώτη εξαμηνία φαίνεται να είναι χαμένη. Εμείς ελπίζουμε και βάσει των πρώτων εκτιμήσεων που έχουμε τώρα, πως ουσιαστική τουριστική κίνηση θα δούμε από το τέλος Ιουνίου και εντεύθεν», ήταν το σχόλιο του Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρου Ρουσουνίδη. 

Ο κ. Ρουσουνίδης σημείωσε πως αυτή τη στιγμή επιθυμία είναι η ζήτηση από τους διοργανωτές ταξιδιών η οποία έχει εκφραστεί, να μεταφραστεί σε κρατήσεις. 

«Ο κόσμος διψά να κάνει διακοπές», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά το τι ζητά ο ΠΑΣΥΞΕ από το κράτος ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε πως θα ήταν καλό να συνάψουμε διακρατικές συμφωνίες εκτός από το Ισραήλ, με Μεγάλη Βρετανία και Ρωσία, καθώς αυτές οι αγορές είναι που φέρνουν και τους περισσότερους τουρίστες στην Κύπρο.
 
Παράλληλα, όπως σημειώνει ο κ. Ρουσουνίδης, επίσης καλό θα ήταν να προχωρήσουν και με εμβολιασμούς σε ξενοδοχοϋπαλλήλους οι οποίοι θα έχουν άμεση επαφή με τους τουρίστες, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως τα ξενοδοχεία θα μπορούσαν να ανοίξουν και για κατοίκους Κύπρου από τις 16 Μαρτίου, ούτως ώστε να δοθεί ώθηση για επανεκκίνηση των ξενοδοχειακών μονάδων. 

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης του κράτους προς τη βιομηχανία τόνισε πως αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι και τα τέλη Ιουνίου, όπου και θα έρθουν οι πρώτοι τουρίστες. 

Δείτε όλα όσα ανέφερε στο Business Hour o κ. Ρουσουνίδης: 

 
12957