Άνοιξαν τα Malls με αυτές τις 6 αλλαγές / Τι πρέπει να προσέξεις

Με σημαντικές εκπτώσεις υποδέχονται σήμερα τους καταναλωτές τα καταστήματα

Με εκπτώσεις και αλλαγές άνοιξαν σήμερα 8/2 καταστήματα και εμπορικά κέντρτα.

Όσον αφορά τα εμπορικά κέντρα, θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις και περιορισμοί στον τρόπο λειτουργίας τους μέχρι νεοτέρας.

Μάλιστα, όπως επεσήμαναν εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του λιανεμπορίου και των εμπορικών κέντρων στην Brief, οι εκπτώσεις στις πλείστες περιπτώσεις θα ξεπερνούν το 50% και μπορεί να φθάσουν ακόμη και το 80%.

Στόχος αυτών των προσφορών θα είναι η ενίσχυση της ρευστότητας των καταστημάτων και η διάθεση του στοκ που έχει μείνει αναξιοποίητο, συνεπεία των περιοριστικών μέτρων.

Δείτε επίσης:Πότε είναι υποχρεωτικά τα rapid test εργαζομένων-Το πρόστιμο
 

Πώς θα λειτουργούν τα Malls - Τι πρέπει να ξέρετε:

  1. Στην είσοδο όπως και πριν το lockdown θα υπάρχει θερμομέτρηση και απολύμανση χεριών για όσους εισέρχονται στα εμπορικά κέντρα. 

  2. Θα απομακρυνθούν όλα τα τραπέζια αλλά και οι καρέκλες από τους χώρους των εμπορικών κέντρων. Δεν μπορεί κάποιος δηλαδή να καθίσει για φαγητό ή ποτό. 

  3. Οι χώροι εστίασης και οι καφετέριες στα Malls θα λειτουργήσουν μόνο για take away ή και delivery όσοι διαθέτουν υπηρεσία. Όσοι βρίσκονται στα Malls δηλαδή θα μπορούν να αγοράζουν φαγητό ή ποτό από τα καταστήματα όμως όπως όπως προαναφέραμε δεν θα υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα για να μπορέσει κάποιος να καθίσει σε οποιοδήποτε σημείο. 

  4. Οι χώροι ψυχαγωγίας ΔΕΝ θα λειτουργήσουν. Δηλαδή χώροι όπως παιδότοποι, video games ή bowling θα παραμείνουν κλειστοί.

  5. Τα σινεμά αν και όπως είναι γνωστό πήραν άδεια για να λειτουργήσουν με μέγιστο όριο τα 50 άτομα, όπως γράψαμε και νωρίτερα σε ρεπορτάζ της offsite, δεν αναμένεται να λειτουργήσουν γενικά αφού οι αιθουσάρχες ζητούν διάφορες τροποποιήσεις από το Υπουργείο Υγείας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τους κινηματογράφους. Εντός της εβδομάδας δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση και να λειτουργήσουν οι κινηματογράφοι με τους σχετικούς περιορισμούς. 

  6. Για επίσκεψη σε εμπορικό κέντρο πρέπει κάποιος να στείλει SMS στο 8998 με τον αριθμό 2 ή σημειώνοντας τον αριθμό 2 στο έντυπο διακίνησης. Για επίσκεψη δηλαδή σε επιχείρηση του λιανικού εμπορίου. Θυμίζουμε ότι το εύλογο χρονικό διάστημα ορίζεται στις 3 ώρες μάξιμουμ ενώ εάν επιθυμεί κάποιος μπορεί να στείλει και 2ο SMS για τον ίδιο λόγο. Δείτε ΕΔΩ τη νέα λίστα με τα SMS που θα ισχύει από την Δευτέρα.

Εννοείται ότι τον αριθμό 2 θα πρέπει να στείλει κάποιος για επίσκεψη για οποιοδήποτε κατάστημα λιανικού εμπορίου, και εκτός Mall δηλαδή. 

offsite

 
20983