Άνοιξε νέο μέτωπο το ενδιάμεσο πόρισμα για τα διαβατήρια

Πώς μεταφράζει το Προεδρικό και πως τα κόμματα την ενδιάμεση έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις

Νέο μέτωπο άνοιξε – το οποίο αρχικά μπήκε στον πάγο λόγω Γενεύης και Κυπριακού – η δημοσιοποίηση της ενδιάμεσης έκθεσης του Προέδρου και των Μελών της Ερευνητικής Επιτροπής που συστάθηκε με σκοπό τη διερεύνηση των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών από το 2007 έως και τη 17η Αυγούστου 2020.

>>>Διαβάστε εδώ όσα έχουν προηγηθεί σχετικά με το ενδιάμεσο πόρισμα<<<

Μετά και την χθεσινό σχόλιο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την ενδιάμεση έκθεση, σειρά πήραν τα κόμματα σχολιάζοντας και «μεταφράζοντας» το καθένα διαφορετικά τη δημοσιοποίηση του, με το Προεδρικό να επιφυλάσσεται να απαντήσει με το που θα ολοκληρώσει η Ερευνητική το έργο της. 

>>> Διαβάστε αυτούσιο το κείμενο της ενδιάμεσης έκθεσης εδώ <<<

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, σε γραπτή του απάντηση προς το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ που έδωσε χθες (4/5) σημείωσε μεταξύ άλλων πως, ενόσω η Ερευνητική Επιτροπή συνεχίζει το έργο της, η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σεβόμενη τη διαδικασία, αλλά και την ανεξαρτησία και το έργο που επιτελεί η Επιτροπή».

«Όσον αφορά τους αστήρικτους ισχυρισμούς του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, που δεν είναι παρά η επανάληψη των ίδιων ισχυρισμών που προβάλλουν εδώ και μήνες στα πλαίσια μιας ενορχηστρωμένης δυσφημιστικής προσπάθειας κατά της Κυβέρνησης, πολλά θα λεχθούν όταν η Ερευνητική Επιτροπή ολοκληρώσει το έργο της», κατέληξε ο κ. Κούσιος.

Να υπενθυμίσουμε πως, νωρίτερα χθες (4/5) το ΑΚΕΛ σε δική του ανακοίνωση ανέφερε πως, «Το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής για τα διαβατήρια καθιστά φανερό ότι οι Εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε σχέση με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων συνέβαλαν θετικά και αποφασιστικά στην έρευνα γύρω από τη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων που συνιστά το σκάνδαλο των σκανδάλων».

Ταυτόχρονα ότι, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχει δηλώσει ότι, «η ενδιάμεση Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής Νικολάτου αποκάλυψε την τεράστια έκταση του σκανδάλου των παράνομων πολιτογραφήσεων και τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη, για το ίδιο το σκάνδαλο, αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψης του».  Στην δήλωση του κ. Παπαδόπουλου, απάντηση έσπευσε να δώσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός με δική του ανακοίνωση τονίζοντας ότι «το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής δεν δικαιώνει κανένα, και ιδιαίτερα όσους την αμφισβήτησαν», στην οποία το ΔΗΚΟ απάντησε ξανά αναφέροντας ότι, «αντί ο ΔΗΣΥ να απολογηθεί στον κυπριακό λαό για την παρανομία που μας έχει κάνει ρεζίλι διεθνώς ζητά και συγχαρητήρια για τον διορισμό της Ερευνητικής Επιτροπής, ενώ συνεχίζει να εμποδίζει την Ελεγκτική Υπηρεσία να κάνει τον δικό της έλεγχο».

 
24366