Άνοιξε συζήτηση για μείωση μισθών στο δημόσιο / Όχι, λέει η ΑΣΔΥΚ

Την αντίθεση της σε περαιτέρω μείωση μισθών δημοσίου εκφράζει η ΑΣΔΥΚ

Την διαφωνία της σε οποιαδήποτε σενάρια περαιτέρω μείωσης των μισθών στο Δημόσιο τομέα εκφράζει με σημερινή ανακοίνωση της η ΑΣΔΥΚ (Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου) και αναφέρει ότι «την πάγια διαχρονική επιδίωξή της, για περαιτέρω συρρίκνωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων επαναφέρει η ΟΕΒ, εγείροντας ζήτημα για νέες περικοπές».
 
«Η πρόσφατη τοποθέτηση της Κυβέρνησης, δια του Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, (Νοέμβριος 2020), ότι δεν εξετάζεται θέμα μείωσης μισθών και συντάξεων, μας βρίσκει σύμφωνους» προστίθεται στην ανακοίνωση και απευθύνει έκκληση στην Κυβέρνηση «να βγει δημόσια και να τοποθετηθεί εκ νέου επί τους θέματος, ώστε να διασκεδάσει τις δικαιολογημένες ανησυχίες των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και για να συνεφέρει την ΟΕΒ από τις παράλογες θέσεις της. Επειδή κάποιοι ίσως, έχουν ξεχάσει, θυμίζουμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, μαζί με τους εργαζόμενους του ευρύτερου κρατικού τομέα και του ιδιωτικού επίσης, είναι αυτοί οι οποίοι πλήρωσαν ακριβό το μάρμαρο της πρόσφατης οικονομικής και τραπεζικής κρίσης».
 
Η ΑΣΔΥΚ αναφέρει ακόμα ότι, η μισθωτή εργασία τίθεται εκ νέου στο στόχαστρο. Η άντληση από τη μεγάλη δεξαμενή, το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελεί την ευκολότερη επιλογή προς αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης και ενίσχυση των δημοσιονομικών προβλημάτων, κατά την ΟΕΒ. Εξού και με την πρώτη ευκαιρία επαναθέτει το ζήτημα.
 
«Προφανώς κάποιοι ξεχνούν, ότι το βαρύ κουπί στη διαχείριση της πανδημικής κρίσης κλήθηκε να επωμιστεί η Δημόσια Υπηρεσία, στην πρώτη γραμμή οι επαγγελματίες υγείας, αλλά και τα Σώματα Ασφαλείας και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ο καθένας από το πόστο του, λειτούργησε και συνέβαλε αποτελεσματικά στην εύρυθμη λειτουργία της κρατικής μηχανής» αναφέρεται.
 
Αναντίλεκτα οι συνθήκες που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρες και εξαιρετικά κρίσιμες. Οι αυξημένες δαπάνες, συνεπεία της πανδημικής κρίσης και της εφαρμογής των μέτρων και σχεδίων στήριξης των πληττόμενων, επιχειρήσεων και εργαζομένων, προκαλούν αναστάτωση στους δημοσιονομικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, αναφέρεται και τέλος προστίθεται ότι «ίσως, η Κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της και να ιεραρχηθούν εκ νέου οι προτεραιότητές της».

ΚΥΠΕ

 
16191