Ανταποδίδει τα πυρά σε Ζέτα και Πετρίδη το ΔΗΚΟ

Απάντηση ΔΗΚΟ στους υπουργούς της Κυβέρνησης Αναστασιάδη

Απάντηση στους Υπουργούς της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, έδωσε με σημερινή (25/5) του ανακοίνωση το Δημοκρατικό Κόμμα.

Όπως αναφέρει το ΔΗΚΟ, «προτείνουμε στους υπουργούς της Κυβέρνησης Αναστασιάδη να βγουν από τα γραφεία τους και να ρωτήσουν τους ιδιοκτήτες και τους εργαζομένους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αν έχουν πάρει εκατομμύρια και αν τους έχουν επιδοτήσει τα ενοίκια τους και να δούμε τι θα τους απαντήσουν».

«Απέναντι στην έπαρση και την αλαζονεία της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ», συνεχίζει η ανακοίνωση, «το ΔΗΚΟ καταθέτει προτάσεις που στηρίζουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, την κοινωνία».

«Σε ότι αφορά τον ισχυρισμό για παραπληροφόρηση, τους τον επιστρέφουμε. Ας εξηγήσουν στους πολίτες γιατί η ευρωπαϊκή επιτροπή προβλέπει πως το 2021 η Κύπρος θα έχει τον 6ο χειρότερο ρυθμό ανάπτυξης της Ευρώπης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα σε κοινή δήλωσή τουςο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου στο ΔΗΚΟ, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου οτι η Κύπρος το 2021 θα έχει τον έκτο χειρότερο ρυθμό ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το 2021 θα έχουμε το τέταρτο μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα ο κ. Παπαδόπουλος είχε επισημάνει την «απουσία σχεδιασμού από την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ που αφήνει χωρίς ουσιαστική στήριξη τις  μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους».  

Τυτόχρονα, οι Υπουργοί σημείωσαν ότι το ΔΗΚΟ δεν έχει υποβάλει τις όποιες προτάσεις αναφέρει, επισημαίνοντας τις εφάπαξ χορηγήσεις που έχουν δοθεί σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα σχέδια για την στήριξη των εργαζομένων και επαναλαμβάνοντας πως το ΔΗΚΟ έχει καταψηφίσει όλα τα κονδύλια για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, μέσω της καταψήφισης του προϋπολογισμού.  

 
14189