Ανθούση: Το «Κύπρος_το Αύριο» αγγίζει όλες τις ευάλωτες ομάδες

Στο Σχέδιο περιλαμβάνεται η δημιουργία 30 δομών, είπε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας

Έχουν ήδη γίνει πάρα πολλά όσον αφορά στο κράτος πρόνοιας και, πλέον, μέσω του ολοκληρωμένου σχεδιασμού που περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο «Κύπρος_Το Αύριο», στοχεύουμε σε όλες τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας, υπογράμμισε σήμερα η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Αναστασία Ανθούση, μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση του Σχεδίου «Κύπρος_Το Αύριο», στο Nicosia Mall. 

Όπως ανέφερε η κα Ανθούση, στο Σχέδιο περιλαμβάνεται η δημιουργία 30 δομών, σε συνεργασία με Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, με στόχο την ανάπτυξη νέων βρεφοπαιδοκομικών σταθμών, Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα τρίτης ηλικίας αλλά και δομών για τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες.  

«Είναι ένα Σχέδιο που αγγίζει όλες τις ευάλωτες ομάδες, δημιουργεί τις υπηρεσίες και τις υποδομές για να έχουμε ένα κοινωνικό δίκτυ ασφάλειας. Βλέπουμε ότι με αυτή τη στοχευμένη πολιτική είμαστε πολύ καλύτερα από τον μέσο όρο σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού, με την Κύπρο να βρίσκεται 4,4 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ», τόνισε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας. Το δεδομένο αυτό, εξήγησε η κα Ανθούση, αποδεικνύει ότι έχουμε θωρακίσει τους συμπολίτες μας και ότι με τις στοχευμένες πολιτικές που εφαρμόζονται, η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο από προηγουμένως, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση. «Ο συνδυασμός είναι ανθεκτική οικονομία που να μπορεί να επικεντρώνεται καλύτερα σε ένα κοινωνικό κράτος πρόνοιας», σημείωσε, τέλος, η κα Υφυπουργός.