Απαντά στο ΑΚΕΛ η κυβέρνηση για το ΕΣΤΙΑ

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μάριου Πελεκάνου στο ΑΚΕΛ

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ αναφορικά με το Σχέδιο ΕΣΤΙΑ, έδωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Μάριος Πελεκάνος.

Όπως αναφέρει ο κ. Πελεκάνος, «το ΑΚΕΛ συνεχίζει να αγνοεί τα όσα στην πράξη έγιναν και αποτελούν το πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας».

Είναι χρήσιμο, συνέχισε, «το ΑΚΕΛ να αναφέρεται στις ανακοινώσεις του συμπεριλαμβάνοντας και αριθμούς, ώστε να ενημερώσει τους συμπολίτες μας για τον αριθμό κύριων κατοικιών των ευάλωτων οικονομικά οικογενειών που έχουν εκποιηθεί».

«Είναι, επίσης, σωστό να μας ενημερώσει το ΑΚΕΛ κατά πόσον επιθυμεί η Κυβέρνηση να εφαρμόζει σχέδια που θα επιβραβεύουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές με χρήματα του φορολογούμενου», τόνισε.

«Ως Κυβέρνηση συνεχίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα προγραμματίζοντας τις επόμενες κινήσεις που θα διευρύνουν το δίχτυ προστασίας για τους πιο ευάλωτους, χωρίς να ενθαρρύνουν μη αποδεκτές συμπεριφορές», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε γραπτή δήλωσή του ο Χάρης Πολυκάρπου αναφερόμενος στο σχέδιο δήλωσε ότι, «η αποτυχία του σχεδίου «ΕΣΤΙΑ» είναι αποτυχία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη – Δημοκρατικού Συναγερμού να προστατεύσει την κύρια κατοικία από το κίνδυνο των εκποιήσεων».

 
21596