Απαντά στον ΥΠΟΙΚ το ΔΗΚΟ: Οι μικρομεσαίοι ξέρουν

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΔΗΚΟ και Υπουργού Οικονομικών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Απάντηση σε δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών έδωσε το ΔΗΚΟ αναφέροντας ότι η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος. 

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ξέρουν αν έχουν πάρει ενοίκια ή όχι, ανέφερε στην απάντηση του το ΔΗΚΟ ενώ προσθέτει πως καλεί τον υπουργό να βγει από το γραφείο του και να επισκεφθεί οποιονδήποτε δρόμο της Κύπρου και να ρωτήσει επιτόπου τους καταστηματάρχες αν έχουν πάρει επιδότηση των ενοικίων τους και να δούμε τι θα του απαντήσουν.

Καταληκτικά το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι αντίθετα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν την απώλεια εισοδημάτων που έχει προκαλέσει η αναποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων.

Να θυμίσουμε ότι προηγουμένως πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΔΗΚΟ σχετικά με τη στήριξη στους μικρομεσαίους, καθώς σε δήλωση του υποψηφίου βουλευτή του κόμματος, Ολύμπιου Χριστοφή, έγινε λόγος για απροθυμία της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσηη κυβέρνηση εάν ήθελε θα μπορούσε να στηρίξει τους μικρομεσαίους, συμπληρώνοντας πως εάν δεν ήξερε πώς να το πράξει τότε ας υιοθετούσε τις εισηγήσεις του ΔΗΚΟ

Αργότερα, απάντηση σε αυτή την δήλωση έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ συνεχίζει να λαϊκίζει τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει δαπανήσει €335 εκ. για κάλυψη ενοικίων και άλλων λειτουργικών εξόδων επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων και πέραν των €700 εκ. για επιδότηση της εργασίας, ενώ πρόσθεσε ότι συνειδητά το ΔΗΚΟ ψεύδεται αγνοώντας ότι μόνο η εφάπαξ στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει ξεπεράσει τα δηλωμένα ενοίκια.

 
24307