Από €1,03 η τιμή των καυσίμων – Τα φθηνότερα πρατήρια

Αυτές είναι οι τιμές πώλησης καυσίμων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή

ΓΡΑΦΕΙ Η 
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Σταθεροποίηση παρουσιάζουν τις τελευταίες εβδομάδες οι τιμές των καυσίμων κίνησης στην Κύπρο, παρά το γεγονός πως η διαφορά ανάμεσα στις κατώτατες και ανώτατες τιμές λιανικής πώλησης εξακολουθεί να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, φθάνοντας έως και τα 31 σεντ το λίτρο (αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης).

>>> Διαβάστε ακόμη: Άνοιξαν θέσεις Ιατρών και Φαρμακοποιού στον ΟΚΥΠΥ-Λεπτομέρειες <<<

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Λιανικών Τιμών Καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή, οι τιμές πώλησης των καυσίμων κυμαίνονται από €1,028 (βενζίνη 95 οκτανίων) έως και €1,198 το λίτρο (βενζίνη 98 οκτανίων). 

Βενζίνη 95 οκτανίων
Ειδικότερα και σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η τιμή της βενζίνης 95 οκτανίων κυμαίνεται από €1,028 έως €1,127 το λίτρο, με την μέση τιμή να ανέρχεται στο €1,088 το λίτρο. Δηλαδή, η διαφορά της φθηνότερης με την ακριβότερη τιμή ανερχόταν χθες (14/9) στα 10 σεντ, περίπου, το λίτρο.

Τα 10 φθηνότερα πρατήρια πώλησης βενζίνης 95 οκτανίων, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο, είναι: α

Βενζίνη 98 οκτανίων
Η τιμή της βενζίνης 98 οκτανίων κυμαίνεται από €1,048 έως €1,198 το λίτρο, με την μέση τιμή να ανέρχεται στο €1,128 το λίτρο. Βάσει τούτων, η διαφορά ανάμεσα στην ανώτατη και την κατώτατη τιμή αγγίζει τα 15 σεντ το λίτρο.

>>> Διαβάστε επίσης: Θέλεις να γίνεις Δημόσιος Υπάλληλος; Ανακοινώθηκαν οι εξετάσεις <<<

Σύμφωνα, δε, με το Παρατηρητήριο, τα 10 φθηνότερα πρατήρια πώλησης βενζίνης 98 οκτανίων είναι: α

Πετρέλαιο κίνησης
Η τιμή του πετρελαίου κίνησης κυμαίνεται από €1,048 έως €1,164 το λίτρο, με την μέση τιμή να ανέρχεται στο €1,106 το λίτρο. Βάσει τούτων, η διαφορά ανάμεσα στην ανώτατη και την κατώτατη τιμή αγγίζει τα 11,6 σεντ το λίτρο.

>>> Διαβάστε επίσης: Ακόμη €200.000 για την επιδότηση διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων <<<

Σύμφωνα, δε, με το Παρατηρητήριο, τα 10 φθηνότερα πρατήρια πώλησης πετρελαίου κίνησης είναι τα εξής: α

Πετρέλαιο θέρμανσης
Αν και βρισκόμαστε στα μέσα του Σεπτέμβρη και έχει σημειωθεί και νέο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας, εντούτοις, φαίνεται πως αυτή η περίοδος αποτελεί ευκαιρία για αγορά πετρελαίου θέρμανσης, μίας και οι τιμές διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα ακόμη.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Παρατηρητήριο Τιμών, πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται προς πώληση από €0,587 έως €0,899 λίτρο, με την μέση τιμή να ανέρχεται στα €0,637 το λίτρο. Βάσει τούτων, η διαφορά ανάμεσα στην ανώτατη και την κατώτατη τιμή ανέρχεται στα 31,2 σεντ το λίτρο.

Βάσει του Παρατηρητηρίου, τα 10 φθηνότερα πρατήρια πώλησης πετρελαίου θέρμανσης είναι τα εξής: α

Η τιμή της κηροζίνης
Σε ό,τι αφορά την τιμή της κηροζίνης, αυτή κυμαίνεται από €0,692 έως και €0,899 το λίτρο, με την μέση τιμή να ανέρχεται στα €0,757 το λίτρο. Δηλαδή, η διαφορά ανώτατης και κατώτατης τιμής ανέρχεται στα 20,7 σεντ το λίτρο.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Σύμφωνα, εξάλλου, με το Παρατηρητήριο, τα 10 φθηνότερα πρατήρια πώλησης κηροζίνης είναι τα εξής: α

 

Ξένια Προδρόμου
 
24571