«Απογειώθηκαν» οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες το 8μηνο

Την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου οι αγορές με τη χρήση κάρτας διαμορφώθηκαν στα 2,62 δις ευρώ

Μεγάλη αύξηση κατέγραψαν μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου οι συναλλαγές με κάρτες, σύμφωνα με στοιχεία της JCC, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφηκε και τον Αύγουστο.

Πιο αναλυτικά, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, οι αγορές με χρήση τοπικών καρτών στην Κύπρο κατέγραψαν ετήσια αύξηση 17% και διαμορφώθηκαν στα €2,62 δις. Μικρότερη αύξηση 8% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι σημείωσε η χρήση τοπικών καρτών για αγορές και αναλήψεις στο εξωτερικό που έφθασαν τα €1,25 δις.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σε ό,τι αφορά την χρήση ξένων καρτών στην Κύπρο για αγορές, παρουσίασαν επίσης μεγάλη ετήσια αύξηση 17% μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου και διαμορφώθηκαν στα €843,2 εκατ. Μεγάλη αύξηση 15% σε ετήσια βάση σημείωσαν οι αγορές και αναλήψεις με ξένες κάρτες στην Κύπρο, φθάνοντας τα €1,03 δις.

Τον Αύγουστο, οι αγορές με χρήση τοπικών καρτών στην Κύπρο έφθασαν τα €421,8 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 6% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018. Οι αγορές και αναλήψεις με χρήση τοπικών καρτών στο εξωτερικό τον Αύγουστο ανήλθαν στα €176,2 εκατ., καταγράφοντας ετήσια αύξηση 13%.

Η χρήση ξένων καρτών για αγορές στην Κύπρο κατά τον όγδοο μήνα του έτους αυξήθηκε κατά 12% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε στα €148,1 εκατ. Η χρήση ξένων καρτών τόσο για αγορές όσο και για αναλήψεις στην Κύπρο παρουσίασε ετήσια αύξηση 12% και ανήλθε στα €175 εκατ.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση τοπικών καρτών στα κατεχόμενα, οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν τον Αύγουστο σε €2,11 εκατ. και μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου σε €14 εκατ.

Οι συναλλαγές με τοπικές κάρτες στην Τουρκία διαμορφώθηκαν σε €725,228 τον Αύγουστο και το πρώτο οκτάμηνο του έτους έφθασαν συνολικά τα €4 εκατ.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Η χρήση τουρκικών καρτών στην Κύπρο τον Αύγουστο ήταν €1,77 εκατ. ενώ μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου €11,4 εκατ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Αύγουστο παρουσίασε αύξηση η χρήση καρτών για συναλλαγές σε κυβερνητικές υπηρεσίες, υπεραγορές, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, εστιατόρια, μπαρ και υπηρεσίες τροφοδοσίας, καθώς και σε ξενοδοχεία. Αντίθετα, μειώθηκαν οι συναλλαγές σε καταστήματα οικιακών ειδών και DIY.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 
5012
Thumbnail

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ενημερώνει ότι, κατόπιν Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, κατ’ εξαίρεση και για σκοπούς ομαλοποίησης του Συστήματος, από την 1η Οκτωβρίου 2019 μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2019, οι δικαιούχοι έχουν δικαίωμα αλλαγής προσωπικού ιατρού εφόσον περάσουν τρεις (3) μήνες από την ημερομηνία εγγραφής τους στον κατάλογο του υφιστάμενου προσωπικού τους ιατρού.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

ad2mobile

Νοείται ότι σύμφωνα με τη διαδικασία εγγραφής δικαιούχου σε προσωπικό ιατρό, ο δικαιούχος μπορεί να αλλάξει προσωπικό ιατρό: 

  • μέσω του συστήματος πληροφορικής, από την πύλη δικαιούχων χρησιμοποιώντας τον προσωπικό λογαριασμό χρήστη νοουμένου ότι έχει συνδέσει το αρχείο δικαιούχου του,
  • κατόπιν επίσκεψης στον προσωπικό ιατρό που θα επιλέξει.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΓεΣΥ στο τηλέφωνο 17000 (δωρεάν κλήση) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]

article 1