Το απόγευμα αποφάσεις για το θέμα της αναστολής εκποιήσεων

Αποφασίζει το απόγευμα ο Σύνδεσμος Τραπεζών για το θέμα της αναστολής εκποιήσεων

Συνεδριάζει αργά το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, για να λάβει την απόφαση του για το θέμα της επέκτασης ή όχι αναστολής εκποιήσεων.
 
Σε συνεδρία του Συνδέσμου την περασμένη εβδομάδα, φάνηκε να διαμορφώνεται μια καταρχήν θετική προσέγγιση για την επέκταση της αναστολής εκποιήσεων μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2021, για δάνεια με εξασφάλιση κύρια κατοικία, μέχρι €350.000.
 
Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των δέκα τραπεζών που συμμετείχαν στην συνεδρία επιφυλάχθηκαν να δουν το θέμα εσωτερικά, ενώ κάποιοι θα έθεταν το θέμα στα Διοικητικά τους Συμβούλια.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Στόχος των τραπεζών είναι να προλάβουν την τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής για το 2020 την ερχόμενη Πέμπτη, όπου δεν αποκλείεται σε αυτή να τεθούν και σε ψηφοφορία οι νόμοι που αφορούν την επέκταση της αναστολής των εκποιήσεων, με βουλευτές να τονίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει απόφαση για το θέμα πριν από το τέλος του έτους.
 
Κατά τη συνεδρία της Ολομέλειας στις 10 Δεκεμβρίου, οι βουλευτές ανέβαλαν τη συζήτηση και τη ψηφοφορία για πέντε προτάσεις νόμου που αφορούσαν την επέκταση της αναστολής των εκποιήσεων λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ύστερα από προτροπή του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και εν αναμονή των αποφάσεων των τραπεζών να προχωρήσουν οικειοθελώς στην επέκταση της περιόδου χάριτος.   

(ΚΥΠΕ)

 
17475