Απογραφή πληθυσμού μετά από 10 χρόνια-Ψάχνουν 1100 απογραφείς/VID

Η τελευταία απογραφή πληθυσμού που θα γίνει από πόρτα σε πόρτα 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κωνσταντίνα Ρουσιά/Digital tv

Στην διεξαγωγή της τελευταίας απογραφής πληθυσμού, με τη μέθοδο από “πόρτα σε πόρτα” θα πραγματοποιήσει φέτος η Στατιστική Υπηρεσία.

Η Απογραφή, η οποία γίνεται μετά από  10 χρόνια, θα διενεργηθεί κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021, όπως εξήγησε η Πρώτη Λειτουργός της Στατιστικής Υπηρεσίας, στην εκπομπή Offsite on Air.

 “Ο πληθυσμός που καταγράφηκε στις ελεγχόμενες από το κράτος περιοχές, ήταν της τάξεως των 840,407 ατόμων. Στόχος της απογραφής είναι η πλήρης και ακριβής γεωγραφική κάλυψη στις ελεγχόμενες από το κράτος περιοχές καθώς και η συλλογή έγκυρων και αξιόπιστων δεδομένων για τα νοικοκυριά, τις κατοικίες και όλα τα άτομα που διαμένουν στα νοικοκυριά και τα ιδρύματα” είπε η κ. Ονησιφόρου.

Η Στατιστική Υπηρεσία, κατά την απογραφή, περισυλλέγει κι άλλες πληροφορίες, με στόχο την υποβοήθηση σχεδιασμού πολιτικής και προγραμματισμού του κράτους τόσο σε κοινωνικούς όσο και σε οικονομικούς τομείς. 

Η κ. Ονησιφόρου δήλωσε: “Θα καταγραφούν και χαρακτηριστικά για τις κατοικίες όπως το μέγεθος και τις ανέσεις των κατοικιών για παράδειγμα ο αριθμός των δωματίων, το εμβαδόν, αν η κατοικία είναι ιδιοκτήτη ή ενοικιαζόμενη.”.

Τα πρώτα αποτελέσματα της απογραφής θα γίνουν γνωστά στις αρχές του επόμενου έτους ενώ πλέον θα αλλάξει η διαδικασία και τα στοιχεία θα ανανεώνονται κάθε χρόνο με νέο σύστημα που θα εφαρμοστεί. 

“Τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα αναμένεται να είναι διαθέσιμα τον Ιανουάριο του 2022. Αυτή είναι η τελευταία απογραφή η οποία θα διεξαχθεί με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή από πόρτα σε πόρτα. Η στατιστική υπηρεσία θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που θα συλλεχθούν στην απογραφή του πληθυσμού το 2021 ως βάση για την δημιουργία ενός δυναμικού στατιστικού πληθυσμιακού μητρώου το οποίο θα ενημερώνεται σε ετήσια βάση μέσω διοικητικών πηγών''

Για την φετινή απογραφή πληθυσμού η Στατιστική Υπηρεσία θα προβεί σε αγορά υπηρεσιών από 1.100 άτομα. Αναμένεται ότι 1.000 άτομα θα απασχοληθούν ως απογραφείς ενώ 100 άτομα θα είναι επιθεωρητές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση για εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι τις 2 Ιουλίου και η υποβολή αίτησης μπορεί να γίνει μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Στατιστικής Υπηρεσίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΩΝ (Αιτήσεις, απολαβές, καθήκοντα)

Δείτε πιο κάτω τα βίντεο από Digital tv.

Κωνσταντίνα Ρουσιά
 
14184