«Θα πρέπει να αναμένουμε τα διαδικαστικά», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε σήμερα (15/4) σε σχέση με την έφεση που ετοιμάζεται η Κυβέρνηση να καταχωρήσει επί των αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ότι θα πρέπει να αναμείνουμε τα διαδικαστικά, σημειώνοντας και την ικανοποίηση των πολιτικών δυνάμεων για την προσέγγιση που ακολουθεί η Νομική Υπηρεσία στο συγκεκριμένο θέμα.
 
Ο κ. Προδρόμου μιλούσε μετά τη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό, του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα.
 
«Ο Γενικός Εισαγγελέας παρουσίασε τη νομική πτυχή των πραγμάτων και τη διαδικασία μέσα από την οποία ετοιμάζεται η κατάθεση έφεσης από την πλευρά της Κυβέρνησης για την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου. Επομένως, θα πρέπει να αναμείνουμε τα διαδικαστικά. Γνωρίζοντας ήδη τη θέση της Κυβέρνησης, γίνεται αντιληπτό ότι και οι πολιτικές δυνάμεις εκφράζουν ικανοποίηση για την προσέγγιση από τη Γενική Εισαγγελία», δήλωσε ο κ. Προδρόμου.

>>> Οι λόγοι έφεσης της απόφασης για τις αποκοπές μισθών δημοσίου <<<
 
Ερωτηθείς αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα δράσεων, είπε ότι αυτό είναι ζήτημα που θα τύχει χειρισμού από την ίδια τη Νομική Υπηρεσία και τον Γενικό Εισαγγελέα, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα 42 ημερών για την υποβολή της έφεσης, από την έκδοση της απόφασης.
 
Σε άλλη ερώτηση, είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση έχει ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να κατατεθεί η έφεση, όπως επίσης έχει εξουσιοδοτηθεί ο Υπουργός Οικονομικών να κάνει όλες τις προετοιμασίες για όλες τις περιπτώσεις».

 
3020
Thumbnail

Το δημοσιονομικό έλλειμμα ανήλθε στα €989,6 εκατομμύρια ή 4,8% του ΑΕΠ και το δημοσιονομικό χρέος στα €21.258,1 εκατ. ή 102,5% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για το έτος 2018 τα οποία ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία.
 
Στα αποτελέσματα αυτά συμπεριλαμβάνεται μη επαναλαμβανόμενη δαπάνη ύψους €1.725,1 εκατ. που αφορά στο κόστος της συμφωνίας Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας με την Ελληνική Τράπεζα.

ad1mobile

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Εξαιρουμένου του κόστους της συμφωνίας αυτής, το δημοσιονομικό ισοζύγιο για το έτος 2018 καταγράφει πλεόνασμα που ανέρχεται στα €735,5 εκατ. ή 3,5% στο ΑΕΠ.
 
Η Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί στα πλαίσια της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

article 1