Απόσυρση/αγορά οχήματος:«Βροχή» οι αιτήσεις-Έκλεισε το 1 σχέδιο

Απόσυρση παλαιού/αγορά νέου οχήματος: Χαμός από τις πρώτες ώρες για την επιχορήγηση-Ποιο σχέδιο ήδη έκλεισε-Πληροφορίες

Μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Σχέδιο Απόσυρσης Παλαιού Οχήματος και Προώθησης Ηλεκτρικού Οχήματος επιδεικνύουν οι πολίτες με τις ηλεκτρονικές αιτήσεις να πέφτουν σαν βροχή.

Σύμφωνα με τον Ανώτερο Λειτουργό του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Πέτρο Ξενοφώντος, μέχρι τις 2 το μεσημέρι οι αιτήσεις για το σκέλος του σχεδίου που αφορά την απόσυρση παλαιού οχήματος και αγοράς καινούργιου είχαν ξεπεράσει τις 700, ενώ για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος είχαν ξεπεράσει τις 230.

>>> Διαβάστε ακόμη: Θες καινούργιο ή ηλεκτρικό όχημα; Απόσυρε το παλιό με χορηγία <<<

Βάσει των πιο πάνω, οι στόχοι του Σχεδίου για αγορά ηλεκτρικού οχήματος έχουν ήδη καλυφθεί, αφού από αυτό θα επωφελούνταν μόνο 100 πρόσωπα με σειρά προτεραιότητας, και συνεπώς θεωρητικά έχει κλείσει.

Σε ό,τι αφορά την πτυχή της απόσυρσης παλαιού αυτοκινήτου για αγορά καινούργιου, ο κ. Ξενοφώντος ξεκαθάρισε πως, αν και αναμένεται ότι οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τον στόχο που έχει τεθεί -1.250- εντούτοις το σχέδιο θα μείνει ενεργό μέχρι και τις 5 Μαρτίου, αφού σε αυτή την περίπτωση βασικό κριτήριο για την έγκριση μίας αίτησης είναι η ηλικία του οχήματος προς απόσυρση - μεγαλύτερης ή ίσης των δεκαπέντε ετών.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αναμενόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον
Πάντως, ο κ. Ξενοφώντος μιλώντας στην Brief τόνισε πως ήταν αναμενόμενο ότι θα υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον, αφού πολλοί πολίτες τις τελευταίες μέρες επικοινωνούσαν με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών για να ζητήσουν σχετική πληροφόρηση και να είναι σε ετοιμότητα για να υποβάλουν την αίτησή τους.

Υπενθυμίζεται πως, για απόσυρση παλαιού οχήματος και αγορά καινούργιου θα δίδεται επιχορήγηση €2.000, ενώ για αγορά ηλεκτρικού οχήματος €5.000, νοουμένου ότι η τιμή αγοράς του καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος, μη περιλαμβανομένου του Φ.Π.Α., δεν υπερβαίνει τις €40.000. 

Σε περίπτωση, δε, που γίνει απόσυρση παλαιού οχήματος με αγορά ηλεκτρικού οχήματος συνδυαστικά, τότε το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στις €7.000.

Μάριος Αδάμου
 
20893