Ατάογλου: Το Βαρώσι αύξησε περαιτέρω το τουριστικό δυναμικό

Ο  κ. Ατάογλου ανέφερε ότι το Βαρώσι προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο

Την άποψη ότι το σταδιακό άνοιγμα του Βαρωσιού έχει θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό του ψευδοκράτους, προβάλλει ο «υπουργός τουρισμού», Φικρί Ατάογλου. 

Σύμφωνα με το ΓΤΠ η «Κίπρις Ποστασί» γράφει ότι ο αναπληρωτής «πρωθυπουργός» και «υπουργός τουρισμού» Φικρί Ατάογλου υποστήριξε ότι αύξησε περαιτέρω το τουριστικό δυναμικό της «τδβκ», όπως αναφέρεται στο ψευδοκράτος, το Βαρώσι.

Ο  κ. Ατάογλου ανέφερε ότι το Βαρώσι προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, παρά το γεγονός ότι από την Τουρκία το επισκέφθηκαν λιγότεροι άνθρωποι απ' ό,τι αναμενόταν αρχικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμενόταν σημαντικός αριθμός τουριστών τη χρονιά που άνοιξε το Βαρώσι. Ωστόσο αυτό δεν συνέβη λόγω της πανδημίας.

Ο Ατάογλου, υποστήριξε επίσης ότι «το γεγονός ότι το Βαρώσι ήταν κλειστό για πολλά χρόνια προκαλεί σοβαρό ενδιαφέρον και τώρα υπάρχει σοβαρή ζήτηση από όλο τον κόσμο. Έχει θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό της τδβκ. Προσελκύουμε τουρίστες από παντού».

Υποστηρίζοντας ότι έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις στο Βαρώσι, ο κ. Ατάογλου σημείωσε ότι η περιοχή έχει γίνει «πιο ευνοϊκή» για τον τουρισμό με καταστήματα και σημεία ενοικίασης ποδηλάτων.

Αναφερόμενος στον νέο τερματικό σταθμό του «αεροδρομίου», ο κ. Ατάογλου ισχυρίστηκε ότι  με το άνοιγμα του νέου «αεροδρομίου» «θα έρθουν περισσότεροι τουρίστες».

Σε άλλη είδηση, σύμφωνα με την «Γενί Ντουζέν», η «κυβέρνηση» αποφάσισε την καταβολή 7 εκατομμυρίων 487 χιλιάδων 125 Τουρκικών Λιρών (ΤΛ) για τις δαπάνες καθαρισμού, συντήρησης, επισκευής, διευθετήσεων παραλίας και προσωπικού που πραγματοποίησε ο «δήμος» της κατεχόμενης Αμμοχώστου στην περίκλειστη πόλη του Βαρωσιού.

ΚΥΠΕ

 
24355