Θα ενταχθούν στο ελεύθερο Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής

Με ανακοίνωση της ΟΕΒ γνωστοποιεί την απόφαση 14 ιδιωτικών νοσηλευτηρίων να μην ενταχθούν στο ΓεΣΥ.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΟΕΒ, εκ μέρους του ΠΑΣΙΝ
Μια κρίσιμη προϋπόθεση επιτυχίας κάθε εθνικού συστήματος υγείας είναι ο σωστός, ορθολογικός σχεδιασμός και η διασφάλιση βιώσιμων όρων συμμετοχής των φορέων που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας. Κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει για το ΓεΣΥ, δημιουργώντας μεγάλη αβεβαιότητα και ανησυχία στην κοινωνία για την εφαρμογή του.

>>> «Ναι» στο ΓεΣΥ από το Ιδιωτικό Νοσοκομείο ΙΑΣΙΣ στην Πάφο <<<

Από την πρώτη στιγμή ο ΠΑΣΙΝ ζήτησε από τον ΟΑΥ να δοθούν τα απαραίτητα στοιχεία  που απαντούν σε εύλογα ερωτήματα των Μελών του ως προς τη βιώσιμη συμμετοχή τους στο σύστημα, διασφαλίζοντας το μέγιστο διακύβευμα: τη συνέχιση της προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. 

Μέχρι σήμερα τα στοιχεία αυτά δεν έχουν δοθεί και βρισκόμαστε απέναντι σε συνεχιζόμενα επικοινωνιακά τεχνάσματα και αδιέξοδα που καλλιεργεί ο ΟΑΥ.  Δυστυχώς οι υποσχέσεις περί επιλογής ιατρών και νοσηλευτηρίων φαίνεται να γκρεμίζονται, διότι οι σχεδιασμοί του ΓεΣΥ και του ΟΑΥ δεν επιτρέπουν σε καταξιωμένους επαγγελματίες υγείας και ιδιωτικά νοσηλευτήρια να ενταχθούν στο ΓεΣΥ.

Μπροστά λοιπόν στην ανάγκη να προστατευθεί η βιωσιμότητα των νοσηλευτικών μονάδων και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας, ο ΠΑΣΙΝ ανακοινώνει το σημαντικό αριθμό ιδιωτικών νοσηλευτηρίων Μελών του που, μέχρι στιγμής, έχουν επιλέξει να ενταχθούν στο ελεύθερο Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής.

Αυτά είναι (με αλφαβητική σειρά):

 • American Medical Center – Λευκωσία
 • Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο – Λευκωσία
 • Αρεταίειο Νοσοκομείο – Λευκωσία
 • Ιατρικό Κέντρο Ευαγγελίστρια – Λευκωσία
 • Ιδιωτικό Νοσοκομείο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου – Λεμεσός
 • Ιδιωτικό Νοσοκομείο Άγιος Ραφαήλ – Λάρνακα
 • Ιδιωτικό Νοσοκομείο Λητώ – Παραλίμνι
 • Ιδιωτικό Νοσοκομείο Τίμιος Σταυρός – Λάρνακα
 • Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο - Λευκωσία
 • Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική Άγιος Γεώργιος – Λάρνακα
 • Napa Olympic Private Hospital – Αγία Νάπα
 • Οφθαλμολογικό Κέντρο Πάνθεο - Λεμεσός
 • Πολυκλινική Υγεία – Λεμεσός
 • Πρότυπος Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική Λήδρα – Λευκωσία

Το Δίκτυο αποτελεί πρωτοβουλία έμπειρων επαγγελματιών υγείας οι οποίοι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, αποφάσισαν να συνεχίσουν να ασκούν αυτόνομα και ελεύθερα την ιατρική επιστήμη εκτός του προτεινόμενου ΓεΣΥ. Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι όλα τα Μέλη του ΠΑΣΙΝ που εντάσσονται στο Δίκτυο, αποφάσισαν ανεξάρτητα τη συμμετοχή τους. Έκριναν πως αυτός ο τρόπος άσκησης ελεύθερης ιατρικής, εκτός του προτεινόμενου ΓεΣΥ, υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τους βιώσιμους όρους παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στον Κύπριο ασθενή.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας αναγνωρίζει πως τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια αποτελούν το κύριο στήριγμα των υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο. Γι΄αυτό άλλωστε έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών για την ιατρική τους ποιότητα, την άμεση εξυπηρέτηση και την ανθρώπινη φροντίδα.

Tags
 
3826
Thumbnail

Εν μέσω πολλών και διαφορετικών προκλήσεων για την ξενοδοχειακή, και όχι μόνο, βιομηχανία, πραγματοποιείται σήμερα η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και του Υφυπουργού Τουρισμού, Σάββα Περδίου.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται η Brief, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοϊζίδης, στην ομιλία του, θα κάνει εκτενή προβλήματα στις πληγές του ξενοδοχειακού τομέα και αναμένεται να ζητήσει την συμβολή του κράτους προς αντιμετώπισή τους με μοναδικό στόχο την αναστροφή της παρούσας κατάστασης.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Λοϊζίδης αναμένεται να αναφερθεί στους βασικούς παράγοντες οι οποίοι, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση του ΠΑΣΥΞΕ (τα κύρια σημεία εδώ και στο κάτω μέρος του κειμένου σε μορφή pdf), αποτελούν τροχοπέδη της υγιούς απόδοσης του τομέα και επιτάσσουν ταυτόχρονα την εξεύρεση λύσεων. 

Τέτοιοι παράγοντες είναι μεταξύ άλλων:

 • Το υψηλό κόστος διακοπών στην Κύπρο, παρά τις συνεχείς προσφερόμενες εκπτώσεις.
 • Το πρόβλημα της εποχικότητας του τουρισμού.
 • Το κόστος τροφοδοσίας των ξενοδοχειακών μονάδων, το οποίο, σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΞΕ, είναι το ψηλότερο στην Ευρώπη.
 • Το πρόβλημα της παραγωγικότητας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.
 • Υπερχρεώσεις ξενοδοχείων είτε μέσω αυξημένων τελών από πλευράς ηλεκτρικού ρεύματος και πετρελαίου θέρμανσης, είτε τελών υδατοπρομήθειας, είτε τελών αποχετευτικών συστημάτων έναντι των αντίστοιχων χρεώσεων που επιβάλλονται στις άλλες κατηγορίες χρηστών.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ αναμένεται πως θα αναφερθεί και στις σημαντικότερες προκλήσεις της τουριστικής βιομηχανίας ευρύτερα, όπως:

 • Η αβεβαιότητα που συνεχίζει να προκαλεί σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο, η έξοδος - με ή χωρίς συμφωνία - της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεδομένου ότι αποτελεί μια ισχυρή αγορά άντλησης επισκεπτών για τον Κυπριακό τουρισμό, καθώς επίσης η συνακόλουθη εξασθένηση της ισοτιμίας της στερλίνας έναντι του ευρώ. 
 • Η εξασθένηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλιού έναντι του ευρώ η οποία ενδέχεται να περιορίσει τον εξερχόμενο τουρισμό ή να διαφοροποιήσει τις επιλογές των Ρώσων περιηγητών.
 • Oι έντονες προσπάθειες της Τουρκίας, της Αιγύπτου και άλλων προορισμών της περιοχής να καταστούν ξανά ανταγωνιστικοί στον τομέα του τουρισμού.

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Με δεδομένο τα πιο πάνω, ο κ. Λοϊζίδης θα υποδείξει πως στόχος της τουριστικής βιομηχανίας, τόσο για φέτος όσο και για το 2020, θα πρέπει να είναι η σταθεροποίηση των τουριστικών αφίξεων και εσόδων στα ικανοποιητικά επίπεδα στα οποία ανήλθε τα τελευταία χρόνια. Επίσης, αναμένεται πως θα τονίσει πως σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, η προσπάθεια όλων θα πρέπει να επικεντρωθεί στη συνολική ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.

article 1