Αυτά είναι τα 198 ξενοδοχεία για επιχορηγημένες διακοπές (ΛΙΣΤΑ)

Δείτε τα 198 ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο σχέδιο - 20 ευρώ επιχορήγηση για κάθε ημέρα διακοπών - ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε την έναρξη του Προγράμματος Επιχορηγημένων Διακοπών για την περίοδο από την 1η Μαϊου 2022 μέχρι και την 31η Ιουλίου 2022, με ανώτατη τιμή τα 100 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ και με επιχορήγηση ύψους 20 ευρώ ανά δωμάτιο, ανά ημέρα.

Στο σχέδιο έχουν δηλώσει συμμετοχή 198 ξενοδοχεία από όλες τις επαρχίες της Κύπρου. 88 από την Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, 13 από Λάρνακα, 29 από Λεμεσό, 21 από Λευκωσία και 46 από την Πάφο

20 ευρώ την ημέρα η Επιχορήγηση - Μέχρι 100 ευρώ το δωμάτιο

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα), που προσφέρουν για όλη την περίοδο την ανώτατη τιμή των 100 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ.
 
Για την περίοδο από την 1η Μαΐου 2022 μέχρι και την 9η Ιουνίου η  ελάχιστη παραμονή θα είναι τα 2 βράδια και για την περίοδο από την 10η Ιουνίου 2022 μέχρι και την 31η Ιουλίου θα είναι τα 3 βράδια.  Η μέγιστη διαμονή ανά κράτηση θα καθοριστεί στα 7 βράδια.
 
Το Πρόγραμμα θα προνοεί την καταβολή επιχορήγησης ύψους 20 ευρώ ανά δωμάτιο,  ανά ημέρα.

Δικαιούχοι 

Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί. Δεν θα αποκλείονται δηλαδή ανεμβολίαστοι πολίτες, κάτι που ίσχυε σε άλλα σχέδια.

 To Πρόγραμμα απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου και αποσκοπεί, πρωτίστως, στην ενθάρρυνση της πραγματοποίησης διακοπών στην Κύπρο, μέσω:
 

(α) της παροχής προσιτών τιμών από τα τουριστικά καταλύματα,
(β) της επιχορήγησης μέρους του κόστους διαμονής προς τους πολίτες που θα το αξιοποιήσουν.
 

Πώς θα γίνεται η κράτηση
 
Για την πραγματοποίηση διακοπών σε όλη την Κύπρο, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με το τουριστικό κατάλυμα της επιλογής του ή με τα τουριστικά γραφεία για τη διενέργεια κράτησης.  
 
Σημειώνεται πως τo Υφυπουργείο Τουρισμού δεν θα εμπλέκεται σε θέματα προκαταβολής για τις κρατήσεις διαμονής. Οι δικαιούχοι θα υποχρεώνονται κατά την άφιξη στο τουριστικό κατάλυμα να προσκομίσουν στον επιχειρηματία, έγγραφο που θα αποδεικνύει τη μόνιμη διεύθυνση διαμονής τους  και να συμπληρώνουν την σχετική δήλωση διαμονής.  

Αναλυτικά τα ξενοδοχεία για επιχορηγημένες διακοπές ανά επαρχία: 

- Επαρχία Αμμοχώστου
- Επαρχία Λάρνακας και ορεινές περιοχές
- Επαρχία Λεμεσού και ορεινές περιοχές
- Επαρχία Λευκωσίας, ορεινές περιοχές και περιοχή Τηλλυρίας
- Επαρχία Πάφου

 
21595