Αυτά είναι τα 4 ξενοδοχεία που θα στεγάσουν φοιτητές του ΤΕΠΑΚ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Προσφέρουν 162 δωμάτια για φοιτητές - Τα τρία είναι 3 αστέρων και το ένα 2 αστέρων

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

Εκτός από τα ξενοδοχεία CARAVEL, NAVARRIA και TSANOS, ενδιαφέρον επέδειξε και το ξενοδοχείο ATLANTICA GARDENS αναφορικά με την στέγαση των φοιτητών/τριών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Λεμεσό.

Πιο συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο ATLANTICA GARDENS (3 αστέρων) θα διαθέσει 20 δωμάτια από 2/11/2022 μέχρι 30/04/2023 στους φοιτητές/τριες του ΤΕΠΑΚ.

Όσο αφορά τα υπόλοιπα τρία ξενοδοχεία, σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί μετά την συνεδρία του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, το CARAVEL HOTEL (2 αστέρων)  θα διαθέσει 96 δωμάτια από 1/10/2022 μέχρι 30/6/2023, το NAVARRIA HOTEL (3 αστέρων) θα διαθέσει 26 δωμάτια από 6/11/2022 μέχρι 31/5/2023 και το TSANOS HOTEL (3 αστέρων) θα διαθέσει 20 δωμάτια από 1/10/2022 μέχρι 31/12/2022.

>>> Διαβάστε επίσης: Caravel, Navarria και Tsanos έτοιμα να δεχθούν φοιτητές του ΤΕΠΑΚ

Τα τέσσερα ξενοδοχεία σε εικόνες:

1/ CARAVEL HOTEL (2 αστέρων)

gf

2/ NAVARRIA HOTEL (3 αστέρων)

db

3/ TSANOS HOTEL (3 αστέρων)

gf

4/ Ξενοδοχείο ATLANTICA GARDENS (3 αστέρων)

gf

Δεν αναμένονται να προστεθούν άλλα ξενοδοχεία

Μιλώντας στην Brief, αναφορικά με το αν αναμένονται και άλλα ξενοδοχεία να διαθέσουν δωμάτια για αξιοποίηση τους από τους φοιτητές/τριες του ΤΕΠΑΚ, ο Ανώτερος Λειτουργός της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας του ΤΕΠΑΚ, Αντώνης Βρασίδας, ανέφερε ότι δεν αναμένεται να προστεθεί άλλο ξενοδοχείο εκτός των τεσσάρων που προαναφέραμε.

«Για φέτος δεν αναμένεται να προσθέσουμε άλλα ξενοδοχεία. Πιθανώς όμως, αναλόγως και του πως θα πάει η τρέχουσα διαδικασία, να προστεθούν την επόμενη χρονιά», πρόσθεσε.

>>> Διαβάστε επίσης: ΤΕΠΑΚ: Αποφάσισε στοχευμένο πλαίσιο στήριξης φοιτητριών/φοιτητών <<<

Φοιτητές μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι άλλα καταλύματα

Την ίδια στιγμή, ο κ. Βρασίδας ανέφερε ότι οι φοιτητές/τριες έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν και οι ίδιοι κάποιο άλλο ιδιωτικό κατάλυμα, διαμέρισμα, δωμάτιο ή ξενοδοχείο, εκτός των τεσσάρων ξενοδοχείων.

«Οι φοιτητές που θα πάρουν το επίδομα ενοικίου, μπορούν να επιλέξουν να το αξιοποιήσουν σε άλλο ξενοδοχείο ή σε διαμέρισμα ή με όποιο τρόπο θέλουν. Είναι επιλογή του φοιτητή/τριας», σημείωσε.

Λεπτομέρειες για το επίδομα ενοικίου

Να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας του ΤΕΠΑΚ, θα παραχωρείται αυξημένο επίδομα ενοικίου ύψους μέχρι €2,500 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, σε σύγκριση με €1,500 που ήταν προηγουμένως.

Δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου καθίστανται οι προπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες οι οποίοι/ες δεν έλαβαν δωμάτιο σε εστία και συγκεντρώνουν 12 μόρια και άνω.

Όπως είχε ανακοινωθεί, με την απόφαση αυτή, το Πανεπιστήμιο αναμένεται να προσφέρει κοινωνικά στοχευμένη στεγαστική στήριξη σε περίπου 500 προπτυχιακούς φοιτητές/τριες του (ποσοστό περί το 25%), ως εξής:

  • Δωμάτιο φοιτητικής εστίας σε 250 άτομα
  • Επίδομα ενοικίου ύψους μέχρι €2,500 το ακαδημαϊκό έτος σε πέραν των 250 ατόμων

Περισσότερες πληροφορίες για το επίδομα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Κυπριάνα Σταύρου
 
24350