Αυτά τα μέτρα θέλει το ΑΚΕΛ για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια

Απέναντι στο μέτωπο της ακρίβειας, η κυβέρνηση αντί λύσεις δίνει ασπιρίνες, λέει το ΑΚΕΛ

Πέντε μέτρα κατά της ακρίβειας θέλει το ΑΚΕΛ από την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις αποφάσεις της κυβέρνησεις κατά της ακρίβειας ως απλά ασπιρίνες. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του μέλους Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Βάκη Χαραλάμπους, η κυβέρνηση θα πρέπει να επαναφέρει τα μέτρα για το ρεύμα και τα καύσιμα, αλλά επιπλέον και τη μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό, την κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα και τη στοχευμένη επιδότηση για στεγαστικά δάνεια. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Απέναντι στο μέτωπο της ακρίβειας, η κυβέρνηση αντί λύσεις δίνει ασπιρίνες.

Η παράταση του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά είδη φαίνεται στην πράξη να είναι δώρο άδωρο. Με στοιχεία πλέον είναι φανερό πως οι μέσες τιμές για πολλά προϊόντα αυξήθηκαν εξανεμίζοντας το όποιο όφελος.

Τα αυξημένα επιτόκια γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι τιμές των καυσίμων πήραν ξανά την ανιούσα. Το κόστος του ηλεκτρισμού καίει και το κράτος συνεχίζει να εισπράττει αρκετά εκατομμύρια επιπρόσθετα λόγω ακρίβειας από τις τσέπες των φορολογούμενων. Μέρος από αυτά οφείλει να τα επιστρέψει.

Η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν είναι η ώρα των ατέρμονων συζητήσεων αλλά η ώρα των αποφάσεων για στήριξη της κοινωνίας.

Πέραν από την άμεση επαναφορά των μέτρων για το ρεύμα και τα καύσιμα – που οι ίδιοι απέκοψαν – θα πρέπει να λάβουν πρόσθετα μέτρα όπως:

  • Η μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό.
  • Η κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα.
  • Η στοχευμένη επιδότηση για στεγαστικά δάνεια.