Αυθόρμητη στάση εργασίας υπαλλήλων του Δήμου Πάφου

Αυθόρμητη στάση εργασίας πραγματοποίησαν υπάλληλοι του Δήμου Πάφου έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου προτάσσοντας, όπως ανέφεραν το δικαίωμα τους για εργασία με αξιοπρέπεια. 

Ανέφεραν ότι με τον τρόπο αυτό θέλησαν να συμπαρασταθούν σε γυναίκα συνάδελφο τους η οποία κατήγγειλε το Δήμαρχο Πάφου για εργασιακό εκφοβισμό.  Τις αναφορές των υπαλλήλων απορρίπτει ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ο οποίος ανέφερε ότι η  συγκεκριμένη υπάλληλος εκτελούσε στην ουσία πλημμελώς τα καθήκοντα της αφού δεν γνώριζε τον χειρισμό συστήματος μέσω του οποίου με εύκολο τρόπο εντοπίζονται οι λεπτομέρειες σε δικαστικές υποθέσεις.  

Σε δηλώσεις της η Αναστασία Ρούτη Ελευθεριάδου Λειτουργός Δημοτικής Υπηρεσίας στον Δήμο Πάφου από το 2000 υποστήριξε πως «αυτό που καθημερινά και συστηματικά βιώνουμε στο Δήμο Πάφου είναι οι προσβολές, η ψυχολογική βία, οι φωνές, η ένταση». Είμαστε είπε άνθρωποι με αξιοπρέπεια, προσθέτοντας ότι χρειαζόμαστε υποστήριξη και διασφάλιση των δικαιωμάτων μας ως εργαζόμενοι.  

Αναφερόμενη στο περιστατικό που συνέβη την περασμένη Τρίτη, η κ. Ρούτη ανέφερε πως ο Δήμαρχος Πάφου άρχισε να της φωνάζει στο γραφείο της και να την κατηγορεί ότι δεν ασκεί σωστά τα καθήκοντα της. Αναφορά έκανε και σε καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία Πάφου, σημειώνοντας πως αυτή έχει να κάνει με τον  προσβλητικό και επιθετικό τρόπο με τον οποίο ήρθε στο γραφείο της  απαιτώντας μέσα σε δύο λεπτά να εκτελέσει  μια εργασία την στιγμή που δεν υπάρχει καμία εργασία που να εκτελείται μέσα σε δύο λεπτά.

Εξάλλου ο Κώστας Λιασίδης υπάλληλος του Δ. Πάφου ανέφερε πως τα έργα που εκτελούνται στο Δήμο Πάφου δεν είναι μόνο επίτευγμα του ενός, όπως είπε, αλλά έργο συνολικό από όλους τους τους υπαλλήλους. Όπως ανέφερε ο Κώστας Λιασίδης «τα έργα δεν γίνονται με το να φωνάζει ένας και οι υπόλοιποι να εκτελούν». «Η Πάφος αλλάζει λόγω της εργατικότητας των υπαλλήλων», συμπλήρωσε.  

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν σήμερα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΕΚ Πάφου, ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ- ΔΕΟΚ, που καταδίκασαν τέτοιες συμπεριφορές εκεί και όπου υπάρχουν.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πάφου είπε πως πρότεινε στην Ανώτερη Λειτουργό να τύχει εκπαίδευσης στο συγκεκριμένο σύστημα, αλλά με την όλη στάση της δείχνει να αρνείται. Μάλιστα για να μην νιώθει μειονεκτικά είπε ο Δήμαρχος Πάφου της ανέφερε πως το σύστημα θα το μάθει  και ο Δημοτικός Γραμματέας αλλά και ο ίδιος, σημειώνοντας πως δεν δύναται ένας Δήμος που θέλουμε να γίνουμε "smart city- smart municipality" να μην μπορεί ένας Ανώτερος Λειτουργός να  διεκπεραιώσει τη συγκεκριμένη εργασία και να χρειάζεται να κληθούν οι αντίδικοι. 

Έρχονται προαγωγές, πρόσθεσε, και φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να κάνουν προληπτική πολιτική κατά την έκφραση του Δημάρχου. Επέκρινε επίσης τις συντεχνίες οι οποίες με προηγούμενες διοικήσεις στον Δήμο Πάφου συνδιοικούσαν, όπως ανέφερε.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα δώσει αγώνα για αυτό το κατεστημένο που υπάρχει.  Πρόσθεσε πως αυτός ο Δήμος πλήρωσε εκατομμύρια γιατί δεν φταίγανε μόνο οι Δήμαρχοι αλλά έφταιγαν και κάποιοι υπάλληλοι. Παρατήρησε τέλος πως κάποιοι δεν ανέχονται και δεν δέχονται ότι πρέπει να δουλεύουν οκτώ ώρες γιατί πληρώνονται για οκτώ ώρες.
 
(ΚΥΠΕ/Κική Περικλέους) 

 
13644