Αυτή είναι η Λίστα Γιωρκάτζη / Δείτε την αυτούσια

Στη δημοσιότητα δόθηκε η Λίστα Γιωρκάτζη / Διαβάστε την αυτούσια

Μετά τη χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας, στη δημοσιότητα δόθηκε η Λίστα Γιωρκάτζη - όπως ανέφερε και η Brief - μέσω της ιστοσελίδας της Βουλής, το μεσημέρι της Παρασκευής (29/1). 

Δείτε την ΕΔΩ.

>>>Διαβάστε εδώ όλες τις απαντήσεις για τη Λίστα Γιωρκάτζη<<<

Να υπενθυμίσουμε πως την δημοσιοποίηση της Λίστας Γιωρκάτζη για δεύτερη φορά σε περίοδο έξι μηνών αποφάσισε χθες (28/1) η Ολομέλεια της Βουλής, με 47 ψήφους υπέρ και μια εναντίονΕναντίον ψήφισε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας, ενώ η ΕΔΕΚ δε συμμετείχε στη διαδικασία.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως η λίστα δημοσιοποιήθηκε αυτούσια, όπως αυτή είχε υποβληθεί από την τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, και είχε παραδοθεί στον τέως Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη τον Απρίλιο του 2019

Σύμφωνα λοιπόν με τα πιο πάνω, η λίστα δεν έχει επικαιροποιηθεί, ούτε διορθωθεί αλλά ούτε και έχουν αφαιρεθεί στοιχεία τα οποία καταγράφονται στη λίστα αυτούσια με βάση τα δεδομένα του 2019 και προηγούμενων ετών. Στοιχεία τα οποία ενδεχομένως να μην αντιστοιχούν στην αληθή οικονομική εικόνα για κάθε Πολιτικά Εκτεθειμένο Πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται.

Να σημειώσουμε πως σε σχέση με τα πιο πάνω, όπως είχε αναφέρει και η Brief σε προηγούμενο της δημοσίευμα, η λίστα δεν φαίνεται να εξυπηρετεί και να απαντά στο μείζον, το οποίο είναι κατά πόσον τραπεζίτες προχώρησαν σε ευνοϊκή μεταχείριση Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, δηλαδή είτε παραχώρηση δανείων χωρίς τις αναγκαίες εξασφαλίσεις ή και ακόμη διαγραφές δανείων χωρίς να υπάρχει σοβαρή αιτιολόγηση και δικαιολογία και χωρίς να ισχύσουν οι προϋποθέσεις που ισχύουν για όλους τους πολίτες.

Διαβάστε την σε PDF πιο κάτω: 

1.pdf8.49 MB
 
24571