Αυτός είναι ο Tower 66 στον Άγιο Τύχωνα (ΦΩΤΟΣ-Video)

Η Περιβαλλοντική Αρχή άναψε το «πράσινο» φως για την κατασκευή του υπό προϋποθέσεις-Οι σχεδιασμοί και το χρονοδιάγραμμα

Το «πράσινο» φως, υπό προϋποθέσεις, για την ανέγερση του «Tower 66», άναψε η Περιβαλλοντική Αρχή, στην εταιρεία «Nikhi Giovani», η οποία έθεσε ενώπιον της σχετικό αίτημα. 

>>> Διαβάστε ακόμη: Το προφίλ 9 πύργων που αλλάζουν την όψη της Κύπρου (ΦΩΤΟΣ-VIDEO) <<<

Σύμφωνα με την μελέτη που συνόδευε το αίτημα προς τις αρμόδιες Αρχές του κράτους, το έργο χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας Αγίου Τύχωνα στη Λεμεσό, εντός του τεμαχίου 66.

Βρίσκεται 500 μ. περίπου δυτικά του κέντρου της κοινότητας και 9.5 χλμ. περίπου από το κέντρο της πόλης της Λεμεσού. Σε απόσταση περίπου 30 μ. προς βόρια κατεύθυνση βρίσκεται ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας-Λεμεσού και 100 μ. προς τα νότια η παραλιακή λεωφόρος Αμαθούντος.

>>> Διαβάστε επίσης: Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα για τον πύργο ΟΝΕ στη Λεμεσό <<<

Η ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται από τουριστικές χρήσεις γης, οικιστικές μονάδες, ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια. 

Ο σκοπός και τα κύρια χαρακτηριστικά
Σκοπός
του έργου είναι μέσα από τη λειτουργία του είναι να καλύψει τις οικιστικές αναπτυξιακές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα αναμένεται ότι η λειτουργία του θα εμπλουτίσει περαιτέρω τις οικονομικές δυνατότητες της περιοχής και θα ενδυναμώσει τον κοινωνικό και οικονομικό χαρακτήρα της με τη δημιουργία γυμναστηρίου, εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας, χώρου ευεξίας και χώρους πρασίνου.

>>> Διαβάστε ακόμη: O «διπλός πύργος» ORION που θα ανεγερθεί στην Έγκωμη (ΦΩΤΟΣ) <<<

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία πολυόροφου κτηρίου 17 ορόφων με 96 διαμερίσματα (ύψος 81μ.). Η ανάπτυξη συμπεριλαμβάνει χώρο ευεξίας, γυμναστήριο, χώρους υγιεινής και αποδυτηρίων, εστιατόρια/μπαρ, υπόγειο χώρο με 125 χώρους στάθμευσης, αποθήκες, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, τρεις κοινόχρηστους ορόφους με φυτά και πράσινο για παθητική αναψυχή, και χώρους πρασίνου. 

Οι αποθήκες, οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις, οι χώροι στάθμευσης για τους ένοικους-ιδιοκτήτες, ο χώρος ευεξίας και τα αποδυτήρια βρίσκονται στο υπόγειο του κτιρίου. Στο ισόγειο βρίσκεται ο χώρος υποδοχής.

Ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων αποτελείται συνολικά από 125 χώρους στάθμευσης για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ενοίκων-ιδιοκτητών, εκ των οποίων 8 χώροι είναι για Άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Στο επίπεδο του ισογείου έχουν σχεδιαστεί ακόμη 9 χώροι στάθμευσης.

Στους υπαίθριους χώρους των τριών (από τους 17) ορόφους του κτηρίου θα φυτευτεί χαμηλή θαμνώδης βλάστηση με τοπικά είδη χλωρίδας, που θα συνάδει με την ανάπτυξη, ενώ οι ανάγκες ύδρευσης του έργου υπολογίζεται ότι θα φτάνουν τα 60 κυβικά μέτρα ημερησίως.

Το έργο αναμένεται να στεγάζει 230 άτομα.

>>> Διαβάστε ακόμη: Δύο πύργοι και επαύλεις στην Κάτω Πάφο <<<

Ακολουθεί gallery με τα αρχιτεκτονικά σχέδια του έργου:

Το χρονοδιάγραμμα και οι ανάγκες σε προσωπικό
Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου εκτιμάται στους 24 μήνες, νοουμένου ότι δε θα υπάρξουν οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, λόγω διαφόρων εσωτερικών ή εξωτερικών παραγόντων.

Κατά την εκτέλεση του έργου, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι έτοιμο σκυρόδεμα, χάλυβας, γυψοσανίδες, γυαλί, φύλλα αλουμινίου, κεραμικά είδη, τσιμεντοσανίδες και αδρανή υλικά για εξωτερικούς χώρους. Επιπρόσθετα, θα γίνουν ανασκαφές περίπου 15.000 κυβικών μέτρων. Τα αδρανή των εκσκαφών θα χρησιμοποιηθούν στο χώρο για τις επιχωματώσεις και τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Το προσωπικό του εργοταξίου θα είναι διαφόρων ειδικοτήτων και υπολογίζεται κατά μέσο όρο στα 100 άτομα. Στο εργοτάξιο θα πρέπει να υπάρχει και ένας Συντονιστής Σχεδίου Ασφάλειας και Υγείας, ο οποίος θα χειρίζεται τα θέματα ασφάλειας και υγείας που προκύπτουν κατά την κατασκευή του έργου.

Ακολουθεί σύντομο βίντεο που παρουσιάζει το έργο όπως θα είναι στην τελική του μορφή:

Μάριος Αδάμου