Αυξάνονται οι πτήσεις προς Ελλάδα - Έρχονται Βόρειοι στην Κύπρο

Ξεκινά απευθείας πτήσεις στην Κύπρο η Φινλανδία - Μεγάλο ενδιαφέρον και από Γαλλία - Αναμένονται και νέα δρομολόγια

ΓΡΑΦΕΙ Η 
ΚΥΠΡΙΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

Με ενθαρρυντικούς ρυθμούς φαίνεται να ξεκινά η τουριστική περίοδος στην Κύπρο αφού μέχρι στιγμής καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον Ευρωπαίων τουριστών για ταξίδι στην Κύπρο. 

Μιλώντας στην Brief, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) Βασίλης Σταματάρης σημείωσε ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις κρατήσεις φαίνεται να παρατηρείται από χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Βόρειας Ευρώπης, 

«Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από χώρες της Ευρώπης για κρατήσεις. Σε αυτό έχουν παίξει ρόλο και οι επισκέψεις του Υφυπουργού Τουρισμού κατά την περιοδεία του σε άλλες χώρες αλλά τις επαφές που είχε με τα τουριστικά γραφεία», σημείωσε ο κ. Σταματάρης τονίζοντας παράλληλα ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύουν Φινλανδία και Γαλλία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ACTA επεσήμανε ότι η χθεσινή (11/4) ανακοίνωση της Finnair για τις απευθείας πτήσεις από το Ελσίνκι αλλά και οι προηγούμενες ανακοινώσεις του Υφυπουργείου Τουρισμού για απευθείας πτήσεις από Γαλλία αποτελούν αισιόδοξο μήνυμα για τον τουρισμό ενώ υπογράμμισε ότι αυτό που πρέπει να ληφθεί υπόψη τώρα είναι να παραμείνουν σταθερές οι τιμές των αεροπορικών ναύλων και να μην επηρεαστούν από την ακρίβεια.

Παράλληλα, ο κ. Σταματάρης ανέφερε ότι αναμένεται άμεσα να προστεθούν καινούργια δρομολόγια και πτήσεις στην Κύπρο. Ειδικότερα σημείωσε ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες βλέπουν ιδιαίτερες αυξήσεις σε δρομολόγια προς την Ελλάδα, με περισσότερες αεροπορικές εταιρείες να αναμένεται να εκτελούν πτήσεις προς την αγαπημένη χώρα των Κυπρίων για ταξίδια.

Διευκολύνει τα ταξίδια η κατάργηση του Cyprus Flight Pass

Σχολιάζοντας την κατάργηση του Cyprus Flight Pass από τις 18 Απριλίου, ο Πρόεδρος του ACTA χαρακτήρισε αυτή η απόφαση μεγάλη ανακούφιση και σημείωσε ότι θα διευκολύνει τα ταξίδια.

«Αυτό το μέτρο ήταν αναχρονιστικό, αφού ήδη και πολλές χώρες το είχαν καταργήσει εδώ και καιρό. Είναι αισιόδοξο ότι καταργείται και πριν την περίοδο του Πάσχα, οπότε ο κόσμος που θα ταξιδέψει αυτή την περίοδο δεν θα το χρειάζεται», ανέφερε καταληκτικά.

Κυπριάνα Σταύρου
 
21684