Αυξημένος κατά €340 εκ. ο νέος προϋπολογισμός / Οι 28 αλλαγές

Όλες οι αλλαγές στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό για το 2021 / Τι αποδέχθηκε και τι όχι η Κυβέρνηση

Σε 28 αλλαγές στον προϋπολογισμό του 2021, στη βάση και των εισηγήσεων των κομμάτων, σε μία προσπάθεια αυτός να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία για υπερψήφισή του στην Ολομέλεια της Βουλής, προχώρησε η Κυβέρνηση.

Για τις αλλαγές στον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και για τις θέσεις της Κυβέρνησης σε σχέση με προτάσεις που κατέθεσαν τα πολιτικά κόμματα, ενημερώνει με επιστολή του τον Πρόεδρο της Βουλής, Αδάμο Αδάμου, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

>>> Διαβάστε ακόμη: ΕΔΕΚ: Ψηφίζει προϋπολογισμό χωρίς αλλαγές στο Νόμο για Εκποιήσεις <<<

Μεταξύ άλλων, στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό ενσωματώθηκαν τα εξής:

  • Πρόσθετες πιστώσεις ύψους 220 εκατομμυρίων που αφορούν μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας
  • Οι τροποποιήσεις που κατέθεσε η Κυβέρνηση και περιλαμβάνονταν και στον αρχικό προϋπολογισμό που καταψήφισε η Βουλή, ύψους 137 εκατ.
  • 23 τροπολογίες που κατατέθηκαν από τα κοινοβουλευτικά κόμματα και υπερψηφίστηκαν και σε αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αποκοπή ποσοστού ύψους 10% από ομάδες δαπανών.
  • Περίληψη στο άρθρο 16 της δυνατότητας για συνολική απασχόληση 26 εργοδοτούμενων ορισμένου χρόνου στο Υπουργείο Εσωτερικών για την υλοποίηση του νέου πλαισίου έκδοσης πολεοδομικών και οικοδομικών αδειών

Αναλυτικά οι αλλαγές στον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και οι θέσεις της Κυβέρνησης για προτάσεις που κατατέθηκαν από κόμματα ΕΔΩ.

Σημειώνεται πως, ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός θα τεθεί στο μικροσκόπιο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών την ερχόμενη Παρασκευή (15/1), ούτως ώστε τη Δευτέρα (18/1) να οδηγηθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μ.ΑΔ.

 
13289