Την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2019, το σύνολο των εσόδων ανήλθε σε €2.126,7 εκατ.

Το δημοσιονομικό πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης αυξήθηκε στα €215,4 εκ. κατά το β΄τριμηνο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με πλεόνασμα ύψους €106,0 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου χρόνου, λόγω αύξησης των εσόδων, με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία των οικονομικών λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης.
 
Όπως ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία, την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2019, το σύνολο των εσόδων ανήλθε σε €2.126,7 εκ. και οι συνολικές δαπάνες σε €1.911,3 εκ., με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πλεόνασμα €215,4 εκ.
 
Τη μεγαλύτερη αύξηση σε ό,τι αφορά τα έσοδα, κατέγραψαν οι κοινωνικές εισφορές.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Οι κυριότερες κατηγορίες εσόδων για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2019 ήταν: φόροι επί της παραγωγής και των εισαγωγών €924,6 εκ. με 2,4% αύξηση από την αντίστοιχη περίοδο του 2018, εκ των οποίων ο ΦΠΑ ανήλθε στα €634,1 εκ. (αύξηση 3,4%), κοινωνικές εισφορές €621,5 εκ. (35,1% αύξηση) και φόροι στο εισόδημα και πλούτο €308,3 εκ. (11,5% αύξηση). Τα έσοδα από παροχή υπηρεσιών ανήλθαν στα €163,8 εκ. καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 16,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.
 
Οι κυριότερες κατηγορίες δαπανών για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2019 ήταν: Κοινωνικές παροχές €780,8 εκ. (9,2% αύξηση από την αντίστοιχη περίοδο του 2018), και απολαβές προσωπικού (συμπεριλαμβανομένων τεκμαρτών κοινωνικών εισφορών και συντάξεων δημοσίων υπαλλήλων) €618,0 εκ.(11,6% αύξηση). Η ενδιάμεση ανάλωση ανήλθε σε €214,5 εκ. (21,6% αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο).

ΚΥΠΕ

 
6297
Thumbnail

Σε συστάσεις  προς το επιβατικό κοινό, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προχώρησε με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Αστικών Ταξί Λευκωσίας.
 
Στην ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Αστικών Ταξί Λευκωσίας αναφέρει ότι γίνεται λήπτης πολλαπλών παραπόνων για ξεχασμένα αντικείμενα σε ταξί από όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και πάντα προσπαθεί να μεσολαβήσει για την ανεύρεση αυτών με τα μέσα που διαθέτει και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Επαρχιακούς Συνδέσμους Αυτοκινητιστών Ταξί.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Όπως σημειώνει, συνεχώς και σχεδόν καθημερινά διάφοροι επιβάτες ξεχνούν διάφορα όπως, τσάντες, πορτοφόλια, τηλέφωνα, κλειδιά, υπολογιστές και πάρα πολλά άλλα αντικείμενα αξίας.
 
Ο Σύνδεσμος Αστικών Ταξί Λευκωσίας συστήνει την προσοχή του επιβατικού κοινού των ταξί στη διάρκεια των Εορτών και να μεριμνούν να χρησιμοποιούν νόμιμα ταξί μέσω κέντρα διαχείρισης ταξί, να καταγράφουν την πινακίδα του οχήματος, να σημειώνουν την ημέρα, ώρα χρήσης και διαδρομή της μετάβασης, να ελέγχουν ότι πήραν όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα κατεβαίνοντας και αν έχουν υποψία ότι δεν πρόκειται για νόμιμο ταξί να μην επιβαίνουν σε αυτά τα οχήματα.
 
Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι σε πρόσφατα παραδείγματα επισκεπτών οι οποίοι ξεχάσαν και χρηματικά ποσά μέχρι και 10,000 ευρώ σε ταξί, ο Σύνδεσμος συνέβαλε στην εύρεσή τους με το ήθος και επαγγελματισμό που διακρίνει τους διάφορους επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι σε περίπτωση χρήσης παράνομου οχήματος που φέρεται ως ταξί, ο Σύνδεσμος δεν θα μπορεί να βοηθήσει.
 
Καλεί, τέλος, το κοινό να επικοινωνεί τηλεφωνικά με το Γραφείο Τύπου για πιθανή βοήθεια, από Δευτέρα με Παρασκευή, ώρες 08:00  – 17.00.

article 1