Αυξητική τάση στην οικονομία λόγω ναυτιλίας - Ανοίγει νέες θέσεις

Είναι ανάμεσα στους λίγους κλάδους που δημιουργούν τις υψηλότερες κάθετες διασυνδέσεις στην κυπριακή οικονομία

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο χαιρετίζει με ικανοποίηση τη δημοσίευση «Ανασκόπησης Οικονομικής Πολιτικής Κύπρου» από το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου, από τους καθηγητές Ηλία Γιαννάκη και Θεοφάνη Π. Μαμουνέα, η οποία αναλύει τις κλαδικές διασυνδέσεις και αλληλεξαρτήσεις στην Κυπριακή Οικονομία.

>>> Δείτε ΕΔΩ αυτούσια την μελέτη <<< 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΝΕ, στην μελέτη φαίνεται ότι η Ναυτιλία βρίσκεται ανάμεσα στους λίγους κλάδους που δημιουργούν τις υψηλότερες κάθετες διασυνδέσεις στην Κυπριακή Οικονομία σε όρους παραγόμενου προϊόντος, αλλά επίσης δημιουργεί τις περισσότερες πολλαπλασιαστικές επιδράσεις ως προς τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

>>> Διαβάστε επίσης: Στην Ολομέλεια προς ψήφιση ο 3ος συμπληρωματικός προϋπολογισμός <<<

Η ανάλυση πολλαπλασιαστών προσφοράς επιβεβαιώνει επίσης τη σημαντική αυξητική τάση που προσφέρει η Ναυτιλία στην Κυπριακή Οικονομία, αναφέρεται.

Το ΚΝΕ σημειώνει ακόμη πως η συγκεκριμένη Μελέτη αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την Κυπριακή Κυβέρνηση, «προκειμένου να προσδιορίσει τους τομείς προτεραιότητας και να καθορίσει νέες αναπτυξιακές και βιομηχανικές πολιτικές υποστηρίζοντας παραγωγικές δραστηριότητες και τομείς της οικονομίας της Κύπρου οι οποίοι έχουν τη μέγιστη συνεισφορά στην Οικονομία».

(ΚΥΠΕ)