ΒοC – O 3ος μεγαλομέτοχος εδώ και ένα χρόνο αγοράζει μετοχές

Μέσα σε λίγους μήνες από το 6,01% αύξησε το ποσοστό του σε 7,79%

UPD: ΕΚΚ: Σε επαφή με Τρ. Κύπρου μετά την πρόταση εξαγοράς

Senvest Management LLC αγόρασε εκ νέου μετοχές της Τράπεζας Κύπρου, καθώς τις προηγούμενες ημέρες προχώρησε με αγορά επιπλέον 1 εκατομμυρίου μετοχών της τράπεζας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση

Πιο συγκεκριμένα, η Senvest κατά τη διάρκεια του έτους προχώρησε σε αγορά νέων μετοχών της τράπεζας καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο αύξησε το ποσοστό της στο 6,01%, ενώ τον περασμένο Ιούνιο αγόρασε περίπου 4,92 εκατ. μετοχές, ανεβάζοντας τότε το ποσοστό της στο 7,11%.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Η αμερικανική εταιρεία κατέχει πλέον ποσοστό 7,79% ή περισσότερες από 34,7 εκατ. μετοχές, ενώ σε διάστημα μόλις 2 μηνών έχει έχει αγοράσει μέχρι και σήμερα περισσότερες από 3 εκατομμύρια μετοχές.

>>> Διαβάστε αυτούσια την σχετική ανακοίνωση <<<

Σύμφωνα με άτομα που παρακολουθούν τις εξελίξεις στα τραπεζικά, η νέα κίνηση του μεγαλομέτοχου της Τράπεζας Κύπρου δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία, αλλά ως μια κίνηση και ένα μήνυμα στήριξης και εμπιστοσύνης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου για τον τρόπο που χειρίζεται τις τελευταίες εξελίξεις και τις προτάσεις εξαγοράς από το Lone Star Fund. 

>>> Διαβάστε επίσης: ΒoC: Ήρθε μνηστήρας από ΗΠΑ – Είπε όχι, το μήνυμα στους μετόχους <<<

Να υπενθυμίσουμε πως η Lone Star το τελευταίο διάστημα κατέθεσε 3 προσφορές (Διαβάστε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ)προς την Τράπεζα Κύπρου, αρχικά προς €1,25 ανά μετοχή, μετά προς €1,38 ανά μετοχή και μια τρίτη προσφορά προς €1,51 ανά μετοχή, με την Τράπεζα να απορρίπτει τελικά και τις 3 προτάσεις καθώς όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από προσεκτική εξέταση μαζί με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του κατέληξε ότι αυτή αποτιμά ουσιαστικά πιο χαμηλά την αξία της Εταιρίας και τις μελλοντικές της προοπτικές και ότι δεν ήταν προς το συμφέρον τόσο της Εταιρίας και των μετόχων της.  

Ποιοι είναι οι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου:

1/ Lamesa Investments Limited με 9,27%
2/ CarVal Investors με 8,57%
3/ Caius Capital LLP με 1,05%
4/ Senvest με 7,79%
5/ Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) με 5,02%
6/ Cyprus Popular Bank Public Co Ltd με 4,81%
7/ Eaton Vance με 4,08%
8/ Άλλοι με 60,66%

Χ.Ζ. 

 

 
24975