Ο διπλός πλειστηριασμός της Τράπεζας Κύπρου είναι προγραμματισμένος για τις 7 Ιουλίου – Όλες οι λεπτομέρειες

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΜΑΡΙΟΣ ΑΔΑΜΟΥ

>>> Αν έχετε πρόβλημα και δεν βλέπετε φωτογραφίες, έγγραφα, πίνακες στο θέμα μπορείτε να πατήσετε εδώ <<<

Διπλό πλειστηριασμό
οχημάτων και άλλων αντικειμένων διοργανώνει η Τράπεζα Κύπρου την Τρίτη, 7 Ιουλίου, στις 10 π.μ. και στις 3 μ.μ.

Ανάμεσα στα αντικείμενα προς πώληση περιλαμβάνονται 84 αυτοκίνητα, όπως επίσης και 2 οχήματα τύπου βαν, με τις τιμές πώλησης να αρχίζουν από τα €100 και να φθάνουν τις €16.000.

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως αρκετά από τα οχήματα έχουν εκτεταμένες ζημιές, ενώ κάποια είναι ακινητοποιημένα ή χωρίς ανανεωμένη άδεια κυκλοφορίας.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τα φθηνότερα
Σύμφωνα με τους δύο καταλόγους, τα 5 φθηνότερα οχήματα προς πώληση είναι τα εξής:

1/ MERCEDES E200, αυτόματο, 1998 cc, εγγραφέν στην Κύπρο τον Φεβρουάριο του 1999.  α

Για το όχημα η άδεια κυκλοφορίας έχει λήξει από τον Ιούνιο του 2018, ενώ δεν διαθέτει κλειδί.

Η τιμή πώλησης του έχει καθοριστεί στα €100.

2/ HONDA CIVIC, αυτόματο, 1493 cc, το οποίο έχει εγγραφεί στην Κύπρο τον Οκτώβριο του 1996.

Για το όχημα η άδεια κυκλοφορίας έχει λήξει από τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ η τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί στα €300. α

3/ MERCEDES C180, αυτόματο, 1796 cc, το οποίο έχει εγγραφεί στην Κύπρο τον Αύγουστο του 2004.

Η άδεια κυκλοφορίας του έχει λήξει από τον Ιούνιο του 2016 και πλέον είναι διαγεγραμμένο, ενώ η τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί €300. α

>>> Διαβάστε εδώ ειδήσεις και στην αγγλική <<<

4/ TOYOTA LEXUS, αυτόματο, 1998 cc, εγγεγραμμένο στην Κύπρο τον Δεκέμβριο του 1998. α

Για το όχημα η άδεια κυκλοφορίας έχει λήξει από τον Δεκέμβριο του 2010 και πλέον είναι διαγεγραμμένο.

Η τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί στα €320.

5/ HYUNDAI SANTA FE, αυτόματο, 2656 cc, εγγεγραμμένο στην Κύπρο από τον Μάρτιο του 2001.

Το όχημα είναι ακινητοποιημένο και η τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί στα €400. α

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Τα ακριβότερα
Στον αντίποδα, τα 5 ακριβότερα οχήματα και των δύο πλειστηριασμών είναι:

1/ BMW X1, αυτόματο, 1998 cc, εγγεγραμμένο στην Κύπρο τον Ιούνιο του 2019.

Παρότι είναι εγγεγραμμένο μόλις τους τελευταίους 12 μήνες, εντούτοις, είναι ακινητοποιημένο, ενώ η τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί στις €16.000. α

2/ VOLVO V40 CROSS COUNTRY, αυτόματο, 1498 cc, εγγεγραμμένο στην Κύπρο τον Αύγουστο του 2019.

Και σε αυτή την περίπτωση, παρότι το όχημα έχει εγγραφεί πριν μερικούς μήνες, εντούτοις, είναι ακινητοποιημένο, ενώ η τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί στις €9.000. α

>>> Bloomberg στην ελληνική <<<

3/ VOLVO S60 D, αυτόματο, 1560 cc, εγγεγραμμένο στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2015.

Το όχημα διαθέτει ανανεωμένη άδεια κυκλοφορίας μέχρι το τέλος του χρόνου και η τιμή του έχει καθοριστεί στις €8.300.

4/ CHEVROLET CAPTIVA 7 SEATER D, αυτόματο, 2231 cc, εγγεγραμμένο στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2012.

Το όχημα έχει δηλωθεί ως ακινητοποιημένο και η τιμή πώλησης του έχει καθοριστεί στις €7.800. α

5/ DAIHATSU BEGO, αυτόματο, 1495 cc, εγγεγραμμένο στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2006.

Το όχημα διέθετε ανανεωμένη άδεια κυκλοφορίας μέχρι το τέλος Ιουνίου, ενώ η τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στις €4.300. α

Άλλα αντικείμενα
Πέραν από οχήματα, στους καταλόγους περιλαμβάνονται και δύο οχήματα, τύπου, βαν, με τιμές πώλησης €2.700 και €9.400. Και τα δύο βαν έχουν ανανεωμένη άδεια κυκλοφορίας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.

Επίσης, στους καταλόγους περιλαμβάνονται και δύο ανυψωτικά οχήματα -forklift- με τιμές πώλησης €1.500 και €2.000.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Επιπρόσθετα, προς πώληση διατίθεται γεννήτρια 135KVA αξίας €6.500, καθώς και συρταριέρες και χρηματοκιβώτια.

Όλα τα αντικείμενα του πρώτου πλειστηριασμού ΕΔΩ.

Όλα τα αντικείμενα του δεύτερου πλειστηριασμού ΕΔΩ.


 

Μάριος Αδάμου
 
9592
Thumbnail

Με 27 ψήφους  υπέρ, 4 εναντίον και 13 αποχές η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σε νόμο το νομοσχέδιο με τον οποίο επεκτείνεται η διάρκεια της ανάθεσης από τον Υπουργό Οικονομικών των εξουσιών, αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του Εφόρου Φορολογίας και των Βοηθών Εφόρων Φορολογίας σε πρόσωπα που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα, σε περίπτωση που οι θέσεις αυτές παραμένουν κενές. Η ρύθμιση που πρότεινε η Κυβέρνηση προκειμένου να δοθεί λύση στην ακύρωση από το Διοικητικό Δικαστήριο των διορισμών του Εφόρου και των Βοηθών Εφόρων φορολογίας δέχθηκε κριτική από το ΑΚΕΛ και από μικρότερα κόμματα.
 
Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Επιτροπής Οικονομικών προς την Ολομέλεια της Βουλής  με τον νόμο που ψηφίστηκε η διάρκεια της ανάθεσης από τον Υπουργό Οικονομικών σε πρόσωπο που πληροί τα απαιτούμενα προσόντα, των εξουσιών, αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του Εφόρου Φορολογίας και των Βοηθών Εφόρων Φορολογίας σε περίπτωση που οι αυτές θέσεις παραμένουν κενές,  να επεκτάθηκε από τρεις μήνες σε έξι μήνες με δυνατότητα ανανέωσης της ανάθεσης για επιπλέον έξι μήνες.

ad1mobile

>>> Διαβάστε ακόμη: Περιμένετε ανεργιακό ή άλλο επίδομα; Ποιές αιτήσεις εξετάζονται <<<
             
Σύμφωνα με τα κατατεθέντα στοιχεία, το Διοικητικό Δικαστήριο με αποφάσεις του ημερομηνίας 16 Μαρτίου και 29 Μαΐου 2020, αντίστοιχα, έκρινε άκυρους τους διορισμούς από το Υπουργικό Συμβούλιο του Εφόρου Φορολογίας και των τριών Βοηθών Εφόρων Φορολογίας.  Ειδικότερα, με βάση την απόφαση του δικαστηρίου οι διατάξεις του περί  Τμήματος Φορολογίας Νόμου, βάσει των οποίων παρέχεται εξουσία στο  Υπουργικό Συμβούλιο να διορίζει Έφορο Φορολογίας και Βοηθούς Εφόρους Φορολογίας, αντίκεινται στα άρθρα 122 έως 125 του Συντάγματος δυνάμει των οποίων εξουσία για διορισμό σε θέσεις που ανήκουν στη δημόσια υπηρεσία έχει η ΕΔΥ.     
             
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο οι θέσεις του Εφόρου Φορολογίας και των Βοηθών Εφόρων Φορολογίας παραμένουν κενές, ο Υπουργός Οικονομικών δύναται να αναθέτει τις σχετικές εξουσίες, αρμοδιότητες και καθήκοντα για περίοδο που δεν υπερβαίνει τους τρεις μήνες σε πρόσωπα που πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια.  Ως εκ τούτου, ο Υπουργός Οικονομικών, ασκώντας το δικαίωμα αυτό, προέβη στην ανάθεση εξουσιών, αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του Εφόρου Φορολογίας σε πρόσωπο που πληρούσε τα σχετικά κριτήρια για την περίοδο από 3 Απριλίου μέχρι 2 Ιουλίου 2020. 
 
Στη βάση των πιο πάνω δεδομένων κρίθηκε από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας αναγκαία η προώθηση του νόμου, ώστε αφενός να διασφαλιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Φορολογίας και αφετέρου να δοθεί επαρκής χρόνος στην κυβέρνηση προς επίλυση του προβλήματος που προέκυψε.   
 
Στο πλαίσιο της συζήτησης του θέματος η εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση έχει ασκήσει έφεση επί της πιο πάνω απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου.  Συναφώς, εν αναμονή της σχετικής  απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου επί της έφεσης και ενόψει του γεγονότος ότι η περίοδος της τρίμηνης ανάθεσης των καθηκόντων του Εφόρου Φορολογίας εκπνέει στις 2 Ιουλίου 2020, κρίθηκε αναγκαία η προώθηση του νόμου, ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στην κυβέρνηση να μελετήσει τα μέτρα που ενδεχομένως να χρειαστεί να λάβει.
 
Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας ενημέρωσε τη Βουλή ότι πέραν της έφεσης που έχει ασκηθεί σε σχέση με τον διορισμό Εφόρου Φορολογίας, έχει παράλληλα υποβληθεί αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου, ώστε να παρασχεθεί χρόνος για την έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου επί της έφεσης.  Επιπρόσθετα, επίκειται η άσκηση έφεσης επί της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου για τον διορισμό των Βοηθών Εφόρων Φορολογίας. 
 
Στον  νόμο περιλαμβάνεται επίσης πρόνοια για διαγραφή υφιστάμενων διατάξεων του βασικού  νόμου, οι οποίες προβλέπουν για την αναπλήρωση της θέσης Βοηθού Εφόρου Φορολογίας σε περίπτωση κένωσης της θέσης πριν από τη λήξη της θητείας του ή σε περίπτωση απουσίας του, καθότι οι διατάξεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με άλλες συναφείς διατάξεις του ιδίου νόμου.
 
Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας η Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Άννα Θεολόγου ανέφερε ότι  είναι προκλητικό και έχουν το θράσος να επιμένουν σε διορισμούς που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί από το Δικαστήριο για 6 μήνες και για άλλους 6 μήνες. Έκανε λόγο για  μανία να κρατήσουν συγκεκριμένα άτομα στις συγκεκριμένες θέσεις, για να γίνουν διευθετήσεις για Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα.  Είπε επίσης ότι δέχθηκε καταγγελίες για συμφωνίες εκατομμυρίων και στοιχεία για συγκεκριμένη υπόθεση ομίλου εταιρειών που έφεραν ευθύνη στην κατάρρευση του Συνεργατισμού.

ad2mobile

>>> Διαβάστε επίσης: Τι ισχύει με αυτοτελώς εργαζόμενους και τα νέα σχέδια στήριξης <<<
 
Ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης είπε πως όταν πριν 6 χρόνια προειδοποιούσε δεν ανέμενε ότι θα δικαιωνόταν από Δικαστήριο και ανέφερε ότι προκύπτει θεσμικό θέμα, υπενθυμίζοντας ότι  εκκρεμεί νομοσχέδιο για τη συμμόρφωση των διοικητικών οργάνων με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου. Παρατηρώντας ότι  λήγει σήμερα η θητεία, η Βουλή δια νόμου θα επεκτείνει τη θητεία προσώπων όταν το Δικαστήριο έκρινε άκυρους τους διορισμούς. Πρόσθεσε πως είναι θεμελιακό ζήτημα, η Βουλή να τροποποιεί θητείες την ημέρα που λήγουν και  οδηγεί το νομοθετικό σώμα σε ανυποληψία.
 
Λαμβάνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης ανέφερε ότι έγινε έφεση αναμένεται απόφαση και πρόσθεσε ότι πρότεινε σχέδιο Β΄ και να προετοιμαστούν στην ΕΔΥ για το ενδεχόμενο να χαθεί και έφεση. Σε σχέση με τις καταγγελίες της κ. Θεολόγου ο κ. Βότσης είπε ότι τα περί σκανδάλων να πάνε στον Γενικό Εισαγγελέα χθες.
 
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλάς  ανέφερε ότι η σκανδαλολογία είναι το σπορ της εποχής για τη δημιουργία εντυπώσεων, για ολιγόλεπτη προβολή. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι προτιμούμε να μην είναι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος σε αυτές τις θέσεις για να περιοριστούν οι αυθαιρεσίες. Διευκρίνισε επίσης ότι δεν λήγει η θητεία, αλλά ο Υπουργός ανέθεσε. Πρόσθεσε ότι δεν θα διορίσει αλλά θα αναθέσει για 6 συν 6 μήνες.  Είπε επίσης ότι δεν είναι ο διορισμός που κρίθηκε αντισυνταγματικός, αλλά  ο νόμος,
 
Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου είπε πως έγινε έφεση και το κράτος πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί. Είπε επίσης ότι τα όποια στοιχεία για σκάνδαλα και διαφθορά πρέπει να τεθούν στον Γενικό Εισαγγελέα.
 
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού παρατήρησε πως δεν υπήρξε υπευθυνότητα από πλευράς της Κυβέρνησης και εξέφρασε την άποψη ότι γίνεται προσπάθεια υποβάθμισης της απόφασης του Δικαστηρίου. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι στην απόφαση γίνεται αναφορά και στη Βουλή και συγκεκριμένα ότι εκφεύγει τον αρμοδιοτήτων της Βουλής να αναμειγνύεται στους διορισμούς. Δεν είναι ένα τυπικό ζήτημα, αλλά έχει να κάνει με την εύρυθμη λειτουργία του διαχωρισμού των εξουσιών είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να βρεθεί λύση για να λειτουργήσει το τμήμα φορολογίας.

(ΚΥΠΕ)

article 1